Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Παγιδευμένη «στα δίχτυα« της Ακροδεξιάς η Ευρώπη - Αναταράξεις μετά τις Ευρωεκλογές

Τρεις ημέρες μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών οι πολιτικοί κλυδωνισμοί συνεχίζονται ειδικά στη Γαλλία και την Γερμανία. Έπειτα από την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία είναι πολεμικό.

Ο Πρόεδρος της παραδοσιακής κεντροδεξιάς παράταξης της χώρας – Ερίκ Σιοτί- δημιούργησε πανικό στο ίδιο του το κόμμα όταν «βάφτισε» την Εθνική Συσπείρωση της Λε Πεν, σύμμαχο ενάντια στην αριστερή απειλή όπως χαρακτήρισε των συνασπισμό Σοσιαλιστών, Αριστεράς και Πράσινων. Χρειάζεται μία συμμαχία είναι το νόημα της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μία συμμαχία με ποιόν Ερίκ Σιοτί; Μία συμμαχία με την Μαρίν Λε Πεν αυτός μας ανακοινώνετε;

Μία συμμαχία με την Εθνική Συσπείρωση με τους υποψηφίους της, μία συμμαχία στα δεξιά, με όλους αυτούς που βρίσκονται στο δεξιό φάσμα των ιδεών και στις αξίες της δεξιάς.

Η αντίδραση στους κόλπους της παραδοσιακής δεξιάς ήταν εντονότατες. Ο Πρόεδρος του κόμματος κατηγορείται επίσημα από τους βουλευτές για αποστασία.

«Πρόκειται για απιστία πρόκειται για απόλυτη έλλειψη δικαιωματισμού. Όταν κάποιος ανήκει στην δεξιά το λιγότερο που οφείλει να κάνει είναι να διαθέτει αυτόν ακριβός τον δικαιωματισμό».

Μέλη του κόμματος και ψηφοφόροι περίμεναν τον Πρόεδρο της παράταξης έξω από τα γραφεία του κόμματος και του επιτέθηκαν φραστικά.

Μέλη της φρουράς του τον φυγάδευσαν λίγο πριν τον λιντσάρουν.

Στη Γερμανία ο Όλαφ Σολτς επιμένει πως δεν παραιτείται παρά τις πιέσεις.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ανησυχώ αναφορικά με την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς σε πολλές χώρες της Ευρώπης και εδώ στη Γερμανία και κάποιες φορές περισσότερο για τις άλλες χώρες. Αυτός είναι και ο λόγος που η βασική μας δουλειά είναι να μην παραιτούμαστε από τον αγώνα», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς.

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών επιμένει πως ο Σολτς είναι αδύνατο να συνεχίσει να Κυβερνά μέχρι τον Οκτώβριο του 2025 με ποσοστά κάτω από το ακροδεξιό AfD.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Έλληνας σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Τραγωδία στο Kunzelsau, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ένας 61χρονος Έλληνας σκότωσε την 50χρονη – επίσης Ελληνίδα – σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει τέ...

Πυρά Τραμπ κατά Μπάιντεν και Χάρις: Τους αποδίδει ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του

Επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, που ισχυρίστηκε ότι η ρητορική τους εναντίον του είναι αυτή που προκαλεί τις απόπειρες εναντίον του, την ...

Φόρτωση άρθρων...