Η παλαιστινιακή εφημερίδα Al Quds δημοσίευσε τρεις χειρόγραφες σελίδες που υποστηρίζει ότι αποτελούν τη διαθήκη του δολοφονημένου από το Ισραήλ ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Στις τρεις σελίδες ο Σινουάρ εμφανίζεται να αφήνει οδηγίες για τα μέλη της Χαμάς σχετικά με τη διαχείριση των ομήρων και πώς θα μπορούσαν να αποκτήσουν μεγαλύτερα οφέλη από αυτούς, καθώς και στοιχεία για τους ομήρους αλλά και τα ονόματα 11 γυναικών και την κατάστασή τους.

Στο πρώτο από τα τρία χειρόγραφα ο Σινουάρ επικαλείται τον ύμνο 4 από τη Σούρα Μοχάμεντ που μεταφράζεται: «Αν τους πάρετε ομήρους αφού προκαλέσετε μεγάλες απώλειες, τότε είτε θα τους κάνετε χάρη με το να τους απελευθερώσετε από την ομηρία χωρίς αποζημίωση ή λύτρα, ή θα πάρετε λύτρα κρατώντας τους ως αντάλλαγμα, μέχρι να τους απελευθερώσετε».

Στη δεύτερη σελίδα ο Σινουάρ δίνει οδηγίες στα μέλη της Χαμάς «να φροντίζετε τη ζωή των αιχμαλώτων και να τη διασφαλίσετε θεωρώντας τους διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια σας».

«Το καθήκον της απελευθέρωσης των δικών μας αιχμαλώτων μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την διαφύλαξη των αιχμαλώτων του εχθρού και η ανταμοιβή των αιχμαλώτων μας είναι προς όφελος των μουτζαχεντίν» προσθέτει ο Σινουάρ.

Σε αυτή τη δεύτερη σελίδα ο Σινουάρ φέρεται να καταγράφει τα αριθμητικά στοιχεία των ισραηλινών ομήρων, την ηλικία τους, αν είναι στρατιώτες ή απλοί πολίτες, νέοι ή μεγάλοι σε ηλικία.