Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Αναταραχή στη Γαλλία: «Παρέλυσαν» τα τρένα μετά από μαζικούς βανδαλισμούς και εμπρηστικές επιθέσεις

Πλανήτης

Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας επλήγη από «κακόβουλες ενέργειες».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ στις «κακόβουλες ενέργειες» συμπεριλαμβάνονται και οι εμπρηστικές επιθέσεις που διατάραξαν το σύστημα μεταφορών, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Πρόκειται για μια μαζική επίθεση σε μεγάλη κλίμακα με στόχο την παράλυση του δικτύου TGV», είπε η SNCF στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι πολλά δρομολόγια θα πρέπει να ακυρωθούν και η κατάσταση θα διαρκέσει «τουλάχιστον όλο το Σαββατοκύριακο όσο γίνονται οι επισκευές».

«Η SNCF έπεσε θύμα πολλών ταυτόχρονων κακόβουλων ενεργειών κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο εθνικός φορέας τρένων, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις επηρέασαν τις γραμμές του στην ανατολική και βορειοανατολική Γαλλία κοντά στις ακτές της χώρας στον Ατλαντικό.

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν για να βλάψουν τις εγκαταστάσεις μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κυκλοφορία στις πληγείσες γραμμές «διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό».

Τρένα εκτρέπονται σε άλλες γραμμές, «αλλά θα πρέπει να ακυρώσουμε έναν μεγάλο αριθμό δρομολογίων», ανέφερε η δήλωση. Η νοτιοανατολική γραμμή δεν επηρεάστηκε καθώς «απετράπη μια κακόβουλη πράξη».

Η SNCF προέτρεψε τους επιβάτες να αναβάλουν τα ταξίδια τους και να μείνουν μακριά από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Ο πρόεδρος του SNCF μιλώντας στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο BFMTV ανέφερε ότι έχουν επηρεαστεί ήδη 800.000 πελάτες.

Συμπλήρωσε επίσης πως το δίκτυο ήταν προετοιμασμένο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εξετάζεται η κινητοποίηση εκατοντάδων ατόμων για να επιδιορθωθούν οι ζημιές το συντομότερο δυνατό.

Οπως μεταδίδει το BBC, εμπρησμοί εκδηλώθηκαν σε τρία σημεία των γραμμών TGV που διέρχονται δυτικά, βόρεια και ανατολικά του Παρισιού.

Μια τέταρτη εμπρηστική επίθεση στη γραμμή που εκτείνεται νότια προς τη Λυών και τη Μεσόγειο απετράπη.

Συνέπεια είναι ότι τα τρένα TGV εκτρέπονται σε άλλες γραμμές, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις έως και δύο ωρών και ορισμένες ακυρώσεις.

Ταυτόχρονα, η Eurostar ανακοίνωσε ότι τα σιδηροδρομικά της δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού διαταράχθηκαν από πράξεις βανδαλισμού στη Γαλλία, με αποτέλεσμα αρκετές ακυρώσεις και καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

«Λόγω συντονισμένων κακόβουλων ενεργειών στη Γαλλία, που επηρεάζουν τη γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Παρισιού και Λιλ, όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας από και προς το Παρίσι εκτρέπονται μέσω της κλασικής γραμμής σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου. Αυτό μεγαλώνει τον χρόνο ταξιδιού κατά περίπου μιάμιση ώρα», ανέφερε η Eurostar σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι αρκετοί αγώνες, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε περιοχές εκτός Παρισιού, όπως η Ναντ και το Μπορντό, οι οποίες συνδέονται με το Παρίσι σιδηροδρομικά.

Ολα αυτά την ώρα που πάνω από 300.000 θεατές αναμένονται σήμερα στην καρδιά του Παρισιού για την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα αποπέμπει τον υπουργό που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Αντιμέτωπος με το πρώτο σκάνδαλο ηθών στην κυβέρνησή του, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέπεμψε χθες, Παρασκευή (6/9) τον ως τώρα υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμά...

Λύθηκε το μυστήριο μετά από 50 χρόνια: Ποιος είναι ο άνδρας που βρέθηκε παγωμένος σε σπηλιά στις ΗΠΑ

Οι Αρχές αναγνώρισαν τελικά το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε παγωμένο σε μια σπηλιά κατά μήκος του Appalachian Trail στην Πενσιλβάνια σχεδόν 50 χρόνια μετά την ανακάλυψή του. Ο N...

Φόρτωση άρθρων...