Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Περιοδεία Στάρμερ στις 4 χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου

Πλανήτης

Ο Σερ Κιρ Στάρμερ ξεκινάει μια περιοδεία στις τέσσερις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό να καθιερώσει μια νέα, καλύτερη συνεργασία και να αναγνωρίσει τη συμβολή κάθε χώρας. Θα συναντήσει τους πρώτους υπουργούς της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ουαλίας, προτού επιστρέψει στην Αγγλία για συνομιλίες με τοπικούς δημάρχους. Οι συναντήσεις επικεντρώνονται στην οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ του Ουέστμινστερ και των περιφερειακών κυβερνήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Στάρμερ τόνισε τη σημασία της αποκέντρωσης και ζήτησε “άμεση επαναφορά” της σχέσης μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των περιφερειακών διοικήσεων. Στο Εδιμβούργο θα συναντηθεί με τον Πρώτο Υπουργό της Σκωτίας, Τζον Σουίνι, με στόχο τη συνεργασία.

Η Sunday Telegraph αναδεικνύει την πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του νέου Υπουργού Εξωτερικών, Ντειβιντ Λάμι, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες στη Γερμανία και θα ταξιδέψει επίσης στην Πολωνία και τη Σουηδία. Η εφημερίδα παραθέτει δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρει ότι εργάζεται με τη νέα βρετανική κυβέρνηση για να δει “πώς το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να πλησιάσει την ΕΕ”.

Η Mail on Sunday ισχυρίζεται ότι ο νέος πρωθυπουργός θα ξεκινήσει τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της μετα-Brexit συμφωνίας της Βρετανίας με την ΕΕ “μέσα σε λίγες εβδομάδες”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι πηγές της ΕΕ πιστεύουν πως ο Σταρμερ θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις στο εμπόριο, την έρευνα και την ανάπτυξη, την άμυνα και την ασφάλεια και την εκπαίδευση και είναι πρόθυμος να δεχτεί ορισμένους κανόνες των Βρυξελλών σε αντάλλαγμα.

Το Εργατικό Κόμμα έχει αρνηθεί ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια σημαντική σύνοδο κορυφής που θα φιλοξενήσει αργότερα αυτόν τον μήνα για να ασκήσει πιέσεις στις χώρες της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mπάιντεν για νέα απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται βοήθεια

Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εν ενεργεία και των πρώην προέδρων των ΗΠΑ, «χρειάζεται περισσότερη βοήθεια», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντ...

Νέα ανάρτηση Μασκ για την Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας σχολίασε σε ανάρτησή του ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, γράφοντας συγκεκριμένα ότι «σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν από όσα μωρά γεννήθηκαν σ...

Γερμανία: Έλληνας σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Τραγωδία στο Kunzelsau, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ένας 61χρονος Έλληνας σκότωσε την 50χρονη – επίσης Ελληνίδα – σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει τέ...

Φόρτωση άρθρων...