Τρίτη
22 Οκτωβρίου 2024

Πέθανε ο Paul Di’Anno, πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden

Πλανήτης

Ο πρώην frontman των Iron Maiden, Paul Di’Anno έφυγε από τη ζωή σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου σε ηλικία 66 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή η δισκογραφική εταιρείας του Di’Anno, Conquest Music.

«Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music με θλίψη επιβεβαιώνει τον θάνατο του Paul Andrews, επαγγελματικά γνωστού ως Paul Di’Anno», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Ο Paul απεβίωσε στο σπίτι του στο Salisbury σε ηλικία 66 ετών».

Ποιος ήταν ο Paul Di’Anno

Γεννημένος στο Chingford του Ανατολικού Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1958, ο Paul έγινε γνωστός ως τραγουδιστής του αγγλικού heavy metal συγκροτήματος Iron Maiden μεταξύ 1978 και 1981. Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ τους Iron Maiden, και στο επιδραστικό επόμενο άλμπουμ, Killers.

Μετά την αποχώρησή του από τους Iron Maiden, ο Paul Di’Anno είχε μια μακρά και περιπετειώδη δισκογραφική καριέρα με τους Battlezone και τους Killers, καθώς και πολυάριθμες σόλο κυκλοφορίες και guest εμφανίσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας που τον περιόρισαν να εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Paul συνέχισε να διασκεδάζει τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας πάνω από 100 συναυλίες από το 2023.

Το πρώτο αναδρομικό άλμπουμ της καριέρας του, The Book of the Beast, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιείχε τα σημαντικότερα σημεία των ηχογραφήσεών του από τότε που εγκατέλειψε τους Iron Maiden.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Εξαρθρώθηκε δίκτυο κατασκόπων του Ιράν - Συνελήφθησαν 7 Ισραηλινοί

Ένα δίκτυο κατασκόπων εξάρθρωσαν σήμερα οι μυστικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες του ισραηλινού στρατού το οποίο αποτελείται σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα από επτά άτομα, όλα τους πολίτε...

Λίαμ Πέιν: «Ροζ κοκαΐνη» και άλλες ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν στον οργανισμό του – Τι έδειξε η νεκροψία

Διαφορετικές ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, αναφέρεται ότι βρέθηκαν στον οργανισμό του Λίαμ Πέιν, ο οποίος έπεσε από τον 3ο όροφο ξενοδο...

Φόρτωση άρθρων...