Σαββάτο
19 Οκτωβρίου 2024

Πιστόριους: Μπορεί να ζητήσει την υπό όρους αποφυλάκισή του

Πλανήτης

Το δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους αποκτά ο Όσκαρ Πιστόριους, που βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στινκαμπ, καθώς εξέτισε το μισό της ποινής του.

Προτού ξεκινήσει η διαδικασία αποφυλάκισης υπό όρους, ο Νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης, θα πρέπει να συναντηθεί με τους γονείς της Ρίβα. Είναι μια διαδικασία απαραίτητη ώστε να τεκμηριωθεί ότι ο δράστης έχει κατανοήσει την πράξη του και έχει μετανιώσει.

«Οι γονείς της Ρίβα θα ήθελαν να συμεμτάσχουν σε αυτόν τον διάλογο» δήλωσε στο SABC, η δικηγόρος της οικογένειας Στίνκαμπ, Τάνια Κοέν. Η μητέρα της Ρίβα, Τζουν, έχει δηλώσει ότι έχει συγχωρήσει τον Όσκαρ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ότι δεν πρέπει να πληρώσει για ό,τι έκανε. Ο πατέρας της, Μπάρι, παλεύει ακόμα και θα μιλήσει για αυτό όταν έρθει η ώρα. Η πληγή, αν και έχει περάσει καιρός, είναι ακόμα ανοιχτή» τόνισε η Κοέν.

«Το συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους υπό όρους είτε στις 27/10 είτε στις 29/10· αλλά επειδή ορισμένα κριτήρια δεν πληρούνταν, η διαδικασία διεκόπη έως ότου υπάρξει η διαβεβαίωση της επιτροπής πως έχει στην κατοχή της όλες τις απαραίτητες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού» εξήγησε η δικηγόρος της οικογένειας της Ρίβα.

Ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε τη Ρίβα Στίνκαμπ τις πρώτες ώρες της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, υποστηρίζοντας ότι νόμιζε ότι είχε μπει διαρρήκτης στο σπίτι τους. Το 2015 ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και του επιβλήθηκε ποινή 6 ετών, κάτι που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις. Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο 34χρονος συμπλήρωσε το 50% της θητείας του στη φυλακή, δηλαδή την ελάχιστη χρονική περίοδο που απαιτείται για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του δράστη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεξικό: 8,3 τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν στη δυτική ακτή - Ρεκόρ για θαλάσσια επιχείρηση

Το μεξικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, την κατάσχεση στον Ειρηνικό 8,3 τόνων ναρκωτικών, ποσότητα ρεκόρ που έχει κατασχεθεί στο Μεξικό σε επιχείρηση στη θάλασσα...

Το επιτελείο της Χάρις χλευάζει τον «εξαντλημένο» αντίπαλό της, που ακυρώνει συνεντεύξεις

Ένα βίντεο που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να δυσκολεύεται να κρατήσει ανοικτά τα μάτια του και να γέρνει το κεφάλι του στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Όμπουρν Χιλς του Μίσι...

Φόρτωση άρθρων...