Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραηλινό χτύπημα με στόχο τη Χεζμπολάχ: Μία νεκρή και 7 τραυματίες (videos)

Η πρώτη απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χεζμπολάχ στα Υψίπεδα του Γκολάν - Όπως επιβεβαίωσε και ο ισραηλινός στρατός, στόχος ήταν ο διοικητής της οργάνωσης που ενορχήστρωσε την επίθεση στο Ματζντάλ Σαμς

Πλανήτης

Για μία πολύ σκληρή απάντηση στη Χεζμπολάχ έκανε συχνά λόγο ο Βενιαμίν Νετανιάχου μετά την επίθεση από την οργάνωση του Λιβάνου στα Υψίπεδα του Γκολάν που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Η πρώτη απάντηση από το Ισραήλ ήρθε και η αγωνία της Δύσης για την επόμενη μέρα στη Μέση Ανατολή είναι έκδηλη.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έδωσε απάντηση στη Χεζμπολάχ με την επίθεση στη Βηρυτό. Ειδικότερα, μια πολύ ισχυρή έκρηξη ακούστηκε από τα νότια προάστια της Βηρυτού και πυκνός καπνός υψωνόταν από την περιοχή αυτή που θεωρείται προπύργιο της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα, ανέφεραν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας. Άλλη πηγή, προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, στόχος ήταν ο Μουχσίν Σουκρ, γνωστός και με το όνομα Φουάντ Σουκρ, ο επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ. Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις στον Φουάντ Σουκρ από το 2015. Δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι είναι ζωντανός.

«Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επίθεση στη Βηρυτό, στοχεύντας στον διοικητή που ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονική ενέργεια σε βάρος παιδιών στο Ματζντάλ Σαμς και για τον θάνατο δεκάδων Ισραηλινών πολιτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του IDF. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Φόρτωση άρθρων...