Πέμπτη
12 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιος είναι ο 51χρονος καπετάνιος του μοιραίου γιοτ που βυθίστηκε στη Σικελία -Τον ανέκριναν για πάνω από 2 ώρες

Πλανήτης

«Δεν το είδαμε να έρχεται»: Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του καπετάνιου του σούπερ γιοτ που βυθίστηκε τη Δευτέρα (19/8) στη Σικελία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, ο 51χρονος καπετάνιος James Cutfield -που κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία- θεωρείται ένας «αξιοσέβαστος» ναυτικός, που εργάζεται σε σκάφη από τότε που ήταν έφηβος και προηγουμένως εργαζόταν σε έναν Τούρκο δισεκατομμυριούχο. 

Ο 51χρονος Νεοζηλανδός ήταν ο καπετάνιος του σκάφους Bayesian όταν βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, αφήνοντας έξι νεκρούς μέχρι στιγμής και έναν αγνοούμενο.

Το πολυτελές ιστιοφόρο αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ακτή του Porticello σε ήρεμη θάλασσα, όταν χτυπήθηκε ξαφνικά από υδροστρόβιλο, λίγο πριν τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Ο Cutfield μίλησε για πρώτη φορά για την τραγωδία από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Παλέρμο, λέγοντας σε ιταλική εφημερίδα: «Δεν το είδαμε να έρχεται».

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο 51χρονος καπετάνιος του σκάφους, ανακρίθηκε χθες για πάνω από δύο ώρες, με τους εισαγγελείς του Termini Imerese, που έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ναυάγιο, να του κάνουν ερωτήσεις προκειμένου να ανασυνθέσουν τις δραματικές φάσεις του ναυαγίου και να αποκτήσουν τεχνικές λεπτομέρειες χρήσιμες για την έρευνα.

Είναι «πολύ καλός ναυτικός», είπε για τον καπετάνιο ο αδερφός του, James Cutfield , συμπληρώνοντας ότι είναι «πολύ σεβαστός» στη Μεσόγειο. Μάλιστα, είπε στην NZ Herald ότι ο αδερφός του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά είναι «καλά» και δεν έχει «σοβαρούς» τραυματισμούς.

Ο James Cutfield έχει οκτώ χρόνια εμπειρίας ως καπετάνιος σε πολυτελή γιοτ και εργάζεται στην τουριστική βιομηχανία επί τρεις δεκαετίες. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηρωική πράξη του Τζον Μπον Τζόβι – Έσωσε γυναίκα που απειλούσε να πέσει από γέφυρα (βίντεο)

Τα εύσημα της αμερικανικής αστυνομίας απέσπασε ο θρύλος της ροκ, Τζον Μπον Τζόβι, ο οποίος εμπόδισε μία γυναίκα να πηδήξει από γέφυρα, στο Νάσβιλ του Τενεσί, μιλώντας της και προσπ...

Ο Τζο Μπάιντεν φόρεσε καπέλο με σύνθημα «Τραμπ 2024» - Τι σχολίασε ο Λευκός Οίκος

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι είδαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να φορά καπέλο σχεδιασμένο για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Η φωτογραφία του Τζο Μπάι...

Φόρτωση άρθρων...