Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σφαγή Ισραηλινών πολιτών στη Χαν Γιουνίς από τη Χαμάς και εδώ και κάτι ώρες έχουμε μπει στη διακεκαυμένη ζώνη, η οποία δεν έχει γυρισμό...

Η Χεζμπολάχ με πυραύλους και ρουκέτες έπληξε χθες ευθέως την πόλη της Χάιφα, κάτι που αναμένεται να επιταχύνει τη δυναμική αντίδραση των Ισραηλινών κατά των θέσεων των ανταρτών στον Λίβανο αλλά και των "Φρουρών της Επανάστασης" στο Ιράν. 

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ηγετικά στελέχη των δύο οργανώσεων εμφανίζονται να έχουν εγκαταλείψει την Τεχεράνη και τη Βηρυτό, καθώς φοβούνται ότι θα υπάρξει μαζικό πλήγμα από του Ισραηλινούς (με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν την ώρα που γραφόταν η στήλη).

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, Πρόεδρος του Ισραήλ παραχώρησε συνέντευξη στο Al-Arabiya. Ο Ιτσχάκ Χέρτζογκ, αφού επανέλαβε την πάγια θέση πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας του δεν ήταν ποτέ οι άμαχοι, τονίζοντας πως γίνονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις να αποκλείσουν τέτοιες απώλειες.

Όμως, αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση είναι το κάλεσμα προς τους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου για να... ξυπνήσουν!  Τους κάλεσε να συμπράξουν με το Ισραήλ και να σταθούν ενωμένοι μπροστά στο πρόσωπο του κακού, ώστε να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον!!!

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, ο Ισραηλινός Πρόεδρος ζήτησε από τον λαό του Λιβάνου να συνεργαστεί για την πλήρη εξουδετέρωση της Χεζμπολάχ και του ιρανικού λαού για να πέσει το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης! Ουσιαστικά πρόκειται για μια προειδοποίηση για το τι έρχεται από την πλευρά του Ισραήλ, αλλά για να επιτύχει το σχετικό... πρέπει να ξεσηκωθούν και οι λαοί εναντίον αυτών που τους εκθέτουν σε κίνδυνο.