Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Προκαλεί ξανά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός - Χαρακτήρισε «όνειδος» τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πλανήτης

Για συμφωνία όνειδος μίλησε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών κατά την σημερινή ορκωμοσία στα Σκόπια.

Πάντως με το συνταγματικό της όνομα αποκάλεσε τελικά τη χώρα του ο νέος Σκοπιανός πρωθυπουργός κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. «Ορκίζομαι πως το αξίωμα του πρωθυπουργού/υπουργού θα το ασκώ υπεύθυνα και ευσυνείδητα, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», αναφώνησαν ο νέος πρωθυπουργός και οι υπουργοί.

Στη συνέχεια εντούτοις κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων χαρακτήρισε «επαίσχυντο» τον προσδιορισμό «Βόρεια» στην συνταγματική ονομασία της χώρας του, αλλά όπως είπε αποτελεί πλέον μέρος του νομικού συστήματος της χώρας και με τον οποίο, όπως συμπλήρωσε, καλείται να «συνθηκολογήσει».

Πάντως ο εμπνευστής της ονομασίας, Αλέξης Τσίπρας, που έκανε πρόσφατα σόου στην Αθήνα με τον Ζάεφ για το... μεγαλεπήβολο έργο του, τηρεί σιγήν ιχθύος όπως πάντα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λιμός λόγω ξηρασίας στη Ζιμπάμπουε - Θα σκοτώσουν 200 ελεφάντες για να τους φάνε

Η Ζιμπάμπουε ενέκρινε τη μαζική σφαγή ελεφάντων για να ταΐσει τους πολίτες που πεινούν λόγω της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων δεκαετιών. Με σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρ...

Φόρτωση άρθρων...