Τετάρτη
25 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραήλ: Πρώτη πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ - Στόχευε το αρχηγείο της Μοσάντ

Πλανήτης

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα, Τετάρτη ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία αναχαίτισαν πύραυλο που εντοπίστηκε να περνά τα σύνορα μετά την εκτόξευσή του από τον Λίβανο, λίγη ώρα αφού ήχησαν σειρήνες συναγερμού στη μεγαλούπολη Τελ Αβίβ και τομείς της κεντρικής ισραηλινής επικράτειας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες ΜΜΕ για το συμβάν.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε ζημιές.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ δήλωσε την Τετάρτη ότι εκτόξευσε πύραυλο με στόχο το αρχηγείο της Μοσάντ κοντά στο Τελ Αβίβ, η οποία, όπως λέει, είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία ηγετών και την ανατίναξη βομβητών και ασύρματων συσκευών.

«Η Ισλαμική Αντίσταση εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Qader 1 στις 06:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης (…) με στόχο το γενικό αρχηγείο της Μοσάντ σε προάστιο του Τελ Αβίβ», ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ.

Ο Νετανιάχου ανέβαλε για αύριο, Πέμπτη, την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα καθυστερήσει κατά μία ημέρα την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη όπου θα μετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του, την ώρα που οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ έχουν ενταθεί.

"Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα αναχωρήσει για την ομιλία του στον ΟΗΕ αύριο (Πέμπτη), αντί για σήμερα το βράδυ, και θα επιστρέψει το Σάββατο το βράδυ", διευκρίνισε το γραφείο του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Την άρση των αμερικανικών κυρώσεων στους εξοπλισμούς ζήτησε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την άρση των αμερικανικών κυρώσεων που εμποδίζουν τις αμυντικές προμήθειες της χώρας του και άλλων μέτρων που ελήφθησαν «μονομε...

Φόρτωση άρθρων...