Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Reuters: Η Κάμαλα Χάρις η επικρατέστερη επιλογή για να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν

Πλανήτης

Την Κάμαλα Χάρις «δείχνουν» πηγές του Reuters από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ ως το επικρατέστερο άτομο για να αναλάβει τα ηνία, σε περίπτωση παραίτησης Μπάιντεν.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, είναι η επικρατέστερη εναλλακτική λύση για να αντικαταστήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, εάν αποφασίσει να μη συνεχίσει την εκστρατεία επανεκλογής του, σύμφωνα με επτά ανώτερες πηγές στην εκστρατεία του Μπάιντεν, τον Λευκό Οίκο και την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η καταστροφική εμφάνιση του Μπάιντεν στην πρώτη τηλεμαχία απέναντι στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο του, Ντόναλντ Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε κύμα πανικού στο Δημοκρατικό Κόμμα, λόγω των ανησυχιών ότι μπορεί να μην είναι αρκετά ικανός για να υπηρετήσει μια δεύτερη θητεία, και προκάλεσε εκκλήσεις από συνεργάτες του για να παραιτηθεί.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί έχουν προτείνει εναλλακτικές λύσεις για τον Μπάιντεν, εκτός της Χάρις, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών μελών του υπουργικού συμβουλίου και Δημοκρατικών κυβερνητών, όπως ο Γκάβιν Νιούσομ από την Καλιφόρνια, η Γκρέτσεν Γουίτμερ από το Μίσιγκαν και ο Τζος Σαπίρο από την Πενσιλβάνια.

Όμως, η προσπάθεια να παρακάμψουν τη Κάμαλα Χάρις είναι ευσεβής πόθος και θα ήταν σχεδόν αδύνατη, δήλωσαν οι πηγές αυτές, οι οποίες δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Εάν ανακηρυχθεί υποψήφια του κόμματος, η 59χρονη θα αναλάβει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκστρατεία του Μπάιντεν και θα κληρονομήσει τις υποδομές της εκστρατείας, είπαν οι πηγές. 

Επίσης, έχει την υψηλότερη αναγνωρισιμότητα μεταξύ όλων των εναλλακτικών επιλογών και την υψηλότερη δημοσκοπική θέση μεταξύ των Δημοκρατικών που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σοβαρά υποψήφιοι, είπαν οι πηγές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Απόγονος σκλάβων και φίλος του Ομπάμα ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι

Νέος υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ είναι ο Ντέιβιντ Λάμι. Ο 51χρονος είναι δικηγόρος, απόγονος σκλάβων και φίλος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. ...

Ο Ράμα ζητά νέες εκλογές τον Αύγουστο στη Χειμάρρα μετά την καθαίρεση Μπελέρη από δήμαρχος

Εκλογές στη Χειμάρρα ζητά ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έπειτα από την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να καθαιρεθεί από δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης. ...

Φόρτωση άρθρων...