Πέμπτη
03 Οκτωβρίου 2024

Reuters: Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα για το σχέδιο του Ισραήλ να τον σκοτώσει

Nα εγκαταλείψει τον Λίβανο λίγες ημέρες πριν σκοτωθεί από το ισραηλινό χτύπημα, είχε προειδοποιήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, o ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

O Ιρανός ηγέτης πλέον ανησυχεί βαθιά για την ισραηλινή διείσδυση σε ανώτερες κυβερνητικές θέσεις στην Τεχεράνη, όπως δήλωσαν τρεις ιρανικές πηγές, σύμφωνα με το Reuters.

Αμέσως μετά την επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Χαμενεΐ έστειλε μήνυμα με απεσταλμένο για να παρακαλέσει τον γενικό γραμματέα της Χεζμπολάχ να φύγει για το Ιράν, επικαλούμενος αναφορές των μυστικών υπηρεσιών που έδειχναν ότι το Ισραήλ είχε πράκτορες εντός της λιβανέζικης τρομοκρατικής οργάνωσης και σχεδίαζε να τον σκοτώσει, δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές, ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.

Ο απεσταλμένος, είπε ο αξιωματούχος, ήταν ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο ταξίαρχος Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Νασράλα στο καταφύγιό του όταν αυτό χτυπήθηκε από ισραηλινές βόμβες και επίσης σκοτώθηκε.

Ο Χαμενεΐ, ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία στο εσωτερικό του Ιράν από το Σάββατο, διέταξε προσωπικά να εκτοξευθεί την Τρίτη κατά του Ισραήλ ένα μπαράζ περίπου 200 πυραύλων, δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος. 

Η επίθεση ήταν αντίποινα για τους θανάτους του Νασράλα και του Νιλφορουσάν, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Φρουροί της Επανάστασης.

Η δολοφονία του Νασράλα ακολούθησε δύο εβδομάδες στοχευμένων ισραηλινών επιδρομών που κατέστρεψαν οπλικές εγκαταστάσεις, εξουδετέρωσαν το μισό ηγετικό συμβούλιο της Χεζμπολάχ και αποδεκάτισαν την ανώτατη στρατιωτική της διοίκηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ενισχύει τις δυνάμεις του στον Λίβανο - Οι IDF εξέδωσαν προειδοποίηση εκκένωσης 25 χωριών

Ο IDF εξέδωσαν νέα προειδοποίηση εκκένωσης για χωριά του νοτίου Λιβάνου. Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση για την εκκένωση των κατοίκων σε περίπου 25 χωριά του νοτίου ...

Φόρτωση άρθρων...