Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Ρώμη: Συνελήφθη ελληνοαυστραλός που είχε επικηρυχθεί για 1 εκατομμύριο δολάρια – Κατηγορείται για διπλό φονικό

Πλανήτης

Ελληνοαυστραλός υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται για διπλό φόνο που φέρεται να διέπραξε πριν από 47 χρόνια στην Μελβούρνη, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Η υπόθεση που είχε μπει στο αρχείο αποτέλεσε το θέμα για πολλά βιβλία, με την Αυστραλία να είχε επικηρύξει τον 65χρονο για 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο άνδρας, εξήντα πέντε ετών, κατηγορείται από τη δικαιοσύνη της Αυστραλίας για δύο στυγερές δολοφονίες που διαπράχθηκαν στην Μελβούρνη το 1977. Νεκρές, μέσα στο διαμέρισμά τους, είχαν βρεθεί οι Σουζάνε Άρμστρονγκ και η Σούζαν Μπάρτλετ, 27 και 28 ετών στην Easey Street, στο Collingwood.

Η Σούζαν βιάστηκε και μαχαιρώθηκε 29 φορές ενώ η φίλη της τουλάχιστον πενήντα.
Ο γιoς της Σούζαν που ήταν τότε 16 μηνών βρέθηκε στην κούνια του μόνος και αφυδατωμένος τρεις μέρες μετά όταν η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα.
 
Οι δύο γυναίκες μαχαιρώθηκαν -μέχρι θανάτου- από έναν  17 χρονο- τότε-  νεαρό άνδρα. Η Αυστραλιανή αστυνομία είχε κάνει λόγο για βάρβαρο, ακραίο έγκλημα και αργότερα, έκανε γνωστό ότι εντόπισε τον δράστη χάρη σε τεστ του dna.

Το 2017, προσφέρθηκε αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων για όποιον είχε νέες πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη και καταδίκη των υπευθύνων.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος έφτασε σήμερα στην Ιταλία για διακοπές και συνελήφθη μόλις κατέβηκε από το αεροσκάφος. Οι αρχές της Αυστραλίας προτίθενται να ζητήσουν την έκδοσή του.

Το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση του θα εξαρτηθεί ωστόσο από τις ιταλικές αρχές καθώς η δολοφονία -παρά τα χρόνια που έχουν περάσει -δεν παραγράφεται. 
 
Μετά από περίπου πέντε δεκαετίες οι οικογένειες των θυμάτων νιώθουν δικαίωση και ότι θα πάρουν απάντηση στο ερώτημα τι έκανε έναν 17 χρονο μαθητή να γίνει δολοφόνος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Πούτιν τοποθέτησε Ελλάδα και Κύπρο στον κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, στον κατάλογο βρίσκονται χώρες με «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες» - Στη λίστα περιλαμβάνονται οι ...

Φόρτωση άρθρων...