Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ρωσία: Διάταγμα Πούτιν για αύξηση του ρωσικού στρατού – Τρίτη φορά σε δύο χρόνια

Πλανήτης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο δίνεται εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες. Το σύνολο του τακτικού στρατού της Ρωσίας θα φτάσει στο 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες.

Είναι η τρίτη φορά που διευρύνει τις τάξεις του στρατού μετά την εισβολή και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος δίνει εντολή να αυξηθεί το συνολικό μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων στα 2,38 εκατομμύρια άτομα, ορίζοντας ότι το 1,5 εκατομμύριο πρέπει να είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Από το 2022, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει δύο φορές εντολή για αυξήσεις του αριθμού των μάχιμων στρατευμάτων, κατά 137.000 και 170.000 αντίστοιχα.

Επιπλέον, η Ρωσία προχώρησε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2022 σε επιστράτευση περισσότερων από 300.000 στρατιωτών, απόφαση που οδήγησε δεκάδες χιλιάδες στρατεύσιμους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζεται προς το παρόν νέα επιστράτευση και ότι η ιδέα είναι να συνεχίσει να βασίζεται σε εθελοντές που υπογράφουν επικερδείς συμβάσεις για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Ιούλιο, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει στρατιώτες, ο Ρώσος πρόεδρος αύξησε τα ποσά που προκαταβάλλονται στους εθελοντές που πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Εκτοτε, όλοι οι Ρώσοι που υπογράφουν συμβάσεις με τον στρατό λαμβάνουν προκαταβολικά ποσό 400.000 ρουβλίων (4.651 δολάρια). Η ελάχιστη μηνιαία πληρωμή για τη συμμετοχή ιδιωτών στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έχει οριστεί στα 204.000 ρούβλια και με το διάταγμα αυτό αυξήθηκαν οι ελάχιστες ετήσιες απολαβές για τον πρώτο χρόνο θητείας στα 3,25 εκατ. ρούβλια (37.791 δολάρια).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες εκρήξεις στον Λίβανο: 14 νεκροί και 450 τραυματίες, εξερράγησαν ασύρματοι (Videos&Photos)

Νέες εκρήξεις έγιναν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και πηγές ασφαλείας, συσκευές επικοινωνία...

Φόρτωση άρθρων...