Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της χήρας του Ναβάλνι

Τη σύλληψη της Γιούλια Ναβάλναγια διέταξε δικαστήριο της Ρωσίας. Tο δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης της χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι, πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν που πέθανε στη φυλακή τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από δίκη που έγινε ερήμην της κατηγορουμένης. Η κατηγορία, η οποία την βαραίνει, είναι η «συμμετοχή σε εξτρεμιστική ομάδα».

«Η Γιούλια Μπορίσοβνα (Ναβάλναγια) απέφυγε την προκαταρκτική έρευνα και ως εκ τούτου έχει τεθεί στον κατάλογο των καταζητούμενων», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της Μόσχας, με σχετική της ανάρτησή στην εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα με την κατηγορία που της απαγγέλθηκε, η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και έξι ετών, εφόσον συλληφθεί.

Η 47χρονη Γιούλια Ναβάλναγια βγήκε στο προσκήνιο μετά το θάνατο του συζύγου της σε ποινική αποικία της Αρκτικής τον Φεβρουάριο και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για μια «όμορφη Ρωσία του μέλλοντος», όπως είχε πει ο Ναβάλνι.

Σε ανάρτησή της στο «Χ», η Γιούλια Ναβάλναγια κάλεσε τους υποστηρικτές της να μην επικεντρωθούν στη δικαστική απόφαση εναντίον της, αλλά στη μάχη κατά του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Όταν θα γράψετε γι’ αυτό, παρακαλώ μην ξεχάστε να γράψετε το κύριο: ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι δολοφόνος και εγκληματίας πολέμου. Η θέση του είναι στη φυλακή και όχι κάπου στη Χάγη, σε ένα άνετο κελί με τηλεόραση, αλλά στη Ρωσία – στην ίδια (σωφρονιστική) αποικία και στο ίδιο κελί 2 επί 3 μέτρα στο οποίο σκότωσε τον Αλεξέι».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...