Γεγονότα 

1587: Εκτελείται διά απαγχονισμού η Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας ως υποκινήτρια της ανταρσίας του Μπάμπιγκτον, που είχε στόχο τη δολοφονία της βασίλισσας Ελισάβετ Α'.

1833: Με διάταγμα του βασιλιά των Ελλήνων, Όθωνα, αντικαθίσταται ο φοίνικας με τη δραχμή.

1863: Στρατιωτικό κίνημα στην Αθήνα (τα Φεβρουαριανά)

1865: Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολίτες του Ντέλαγουερ απορρίπτουν την 13η Τροποποίηση του Αμερικανικού Συντάγματος, ώστε να διατηρηθεί ο θεσμός της δουλείας.

1916: Ποιητές και καλλιτέχνες συναντώνται στο Cabaret Voltaire της Ζυρίχης και αποφασίζουν να ιδρύσουν το κίνημα Νταντά. Ηγετική μορφή του ο Ρουμάνος συγγραφέας Τριστάν Τζαρά.

1950: Συστήνεται η μυστική υπηρεσία πληροφοριών Στάζι στην Ανατολική Γερμανία. 

1952: Ανακηρύσσεται βασίλισσα της Αγγλίας, η Ελισάβετ Β'.

1963: Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν εμπορικό, ταξιδιωτικό και συναλλαγματικό εμπάργκο στην Κούβα με απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζον Κένεντι.

1971: Στο χρηματιστήριο εμφανίζεται για πρώτη φορά ο δείκτης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, Νάσντακ. 

1981: Η τραγωδία της Θύρας 7 στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. 21 οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκουν τραγικό θάνατο μετά από αγώνα με την ΑΕΚ όταν ποδοπατούνται βρίσκοντας τις πόρτες του γηπέδου κλειστές.

2004: Εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου.

2005: Η Βουλή των Ελλήνων εκλέγει τον Καρόλο Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γεννήσεις

1677: Ζακ Κασινί, Γάλλος αστρονόμος

1828: Ιούλιος Βερν, Γάλλος συγγραφέας

1921: Λάνα Τάρνερ, Αμερικανίδα ηθοποιός

1925: Τζακ Λέμον, Αμερικανός ηθοποιός, βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ και διακριθείς στις Κάννες.

1931: Τζέιμς Ντιν, Αμερικανός ηθοποιός, ο επαναστάτης χωρίς αιτία που απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών σε τροχαίο δυστύχημα. Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Τζέιμς Ντιν, σε διαφημιστικό αναψυκτικού το 1950.

1941: Νικ Νόλτε, Αμερικανός ηθοποιός

1944: Σεμπαστιάο Σαλγάδο, Βραζιλιάνος φωτογράφος, από τους σημαντικότερους του 20ού αιώνα, γνωστός ως ο φωτογράφος του μόχθου.

Θάνατοι

1587: Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας

1921: Πιότρ Κροπότκιν, Ρώσος επαναστάτης και θεωρητικός του αναρχοκομμουνισμού. Η κηδεία του ήταν η τελευταία μαζική συγκέντρωση αναρχικών στη Ρωσία και η τελευταία ευκαιρία κατά την οποία παρέλασε η μαύρη σημαία του αναρχισμού στη ρωσική πρωτεύουσα.

1972: Μάρκος Βαμβακάρης, Έλληνας ρεμπέτης

1980: Νίκος Ξυλούρης, Έλληνας τραγουδιστής και λυράρης. Συνδεδεμένος ως η φωνή που εξέφραζε την εξέγερση κατά της Χούντας των συνταγματαρχών. Μετά τη μεταπολίτευση είχε πει για τη μουσική βιομηχανία της Ελλάδας: «εγώ τους ίδιους ανθρώπους έβλεπα να κανονίζουν επί χούντας, τους ίδιους βλέπω και τώρα»

1998: Ίνοχ Πάουελ, Βρετανός συντηρητικός πολιτικός. Γνωστός για την αμφιλεγόμενη ομιλία κατά της μετανάστευσης στο Μπέρμινχαμ, η οποία έμεινε στην ιστορία ως «Ποτάμια από Αίμα». Ήταν παραμονή ψήφισης νόμου κατά των φυλετικών διακρίσεων, το 1968, και ο Πάουελ επηρεασμένος από την Αινειάδα του Βιργίλιου, έλεγε ότι η Βρετανία την επόμενη 20ετία «θα περνούσε στα χέρια των μαύρων».

1999: Άιρις Μέρντοχ, Ιρλανδή συγγραφέας

2004: Τζούλιους Σβάρτζ, Αμερικανός εικονογράφος, κομίστας. Ο «πατέρας» των υπερ-ηρώων, Μπάτμαν και Σούπερμαν.

2007: Αν Νικόλ Σμιθ, Αμερικανίδα φωτομοντέλο, ηθοποιός.