Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Σε αναβάθμιση της Κύπρου προχώρησε η Standard & Poor's

Πλανήτης

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κύπρου σε ΒΒ από ΒΒ-, με θετικές προοπτικές.

Ο οίκος εκτιμά ότι η δημοσιονομική θεση της Κύπρου θα συνεχίσει να βελτιώνεται τα επόμενα χρόνια και θα είναι σχεδόν ισοσκελισμένη ή πλεονασματική, με το δημόσιο χρέος να μειώνεται σταδιακά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο S&P, η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Κύπρου αντανακλά την άποψή του για ισχυρότερη από το αναμενόμενο οικονομική ανάπτυξη και την περαιτέρω μείωση του χρέους της, καθώς και για σταθερή βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών της.

Ο οίκος εκτιμά ότι, μετά από μία βαθιά τριετή ύφεση και έναν ρυθμό ανάπτυξης 1,6% πέρυσι, η κυπριακή οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό περίπου 2,7% φέτος έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 2% που είχε κάνει τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Φόρτωση άρθρων...