Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Σφοδρή επίθεση του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού (Videos)

Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της από το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό. Επιστρέφει εκτάκτως από τη Νέα Υόρκη στο Ισραήλ ο Νετανιάχου. Τουλάχιστον δύο νεκροί και 76 τραυματίες.

Νέα αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Βηρυτό στον Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προκάλεσε σήμερα το απόγευμα νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Mαχητικά βομβάρδισαν το απόγευμα το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, με ισχυρές εκρήξεις να ακούγονται σε όλη την πόλη από τα διαδοχικά αεροπορικά πλήγματα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα περίπου στις 18:30. 

Στόχος του πλήγματος φέρεται να ήταν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο δεν υπήρξαν επίσημες δηλώσεις που να το επιβεβαιώνουν. «Είναι ασφαλής» λέει η οργάνωση.

Τα νέα πλήγματα σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον ΟΗΕ, σε μια επιβεβαίωση ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ένοπλου κινήματος του Λιβάνου θα συνεχιστούν.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντράι δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή σε νότιο προάστιο της Βηρυτού είχε στόχο το κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει αυτή τη στιγμή (…) στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μετέδωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα περίπου στις 18:30.

Το Al Manar μετέδωσε ότι τέσσερα κτίρια καταστράφηκαν από τις επιδρομές και μετέδωσε εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί.

Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ο εκπρόσωπος των IDF αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ότι το αρχηγείο ήταν «σκόπιμα χτισμένο κάτω από κτίρια κατοικιών» στη νότια περιοχή Dahieh της πόλης «ως μέρος της στρατηγικής της Χεζμπολάχ να χρησιμοποιεί τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».

«Το Ισραήλ κάνει αυτό που κάθε κυρίαρχο κράτος στον κόσμο θα έκανε αν είχε μια τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την καταστροφή του στα σύνορά του, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τον λαό μας, ώστε οι ισραηλινές οικογένειες να μπορούν να ζουν στα σπίτια τους, με ασφάλεια και σιγουριά» πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απειλές Νετανιάχου: Αν επιτεθεί το Ιράν θα απαντήσουμε - Αποχώρησαν δεκάδες διπλωμάτες

Στη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) μίλησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι δεν είχε «πρόθεση να πάει» στ...

Ιαπωνία: Νέος αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος και πρωθυπουργός ο Σιγκέρου Ισίμπα

Η Ιαπωνία ανέδειξε το διάδοχο του Φούμιο Κισίντα στη θέση του πρωθυπουργού με τη σημερινή εκλογή του Σιγκέρου Ισίμπα ως αρχηγού του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (...

Φόρτωση άρθρων...