Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Σικελία: Βρετανός δισεκατομμυριούχος μεταξύ των αγνοούμενων μετά από βύθιση γιοτ

Πλανήτης

Τέσσερις Βρετανοί υπήκοοι και δύο Αμερικανοί συγκαταλέγονται μεταξύ των έξι ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη βύθιση του γιοτ Bayesian στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας στο Παλέρμο σήμερα το πρωί, με μια αγωνιώδη έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και ο δισεκατομμυριούχος Mike Lynch, ο οποίος είναι Βρετανός επιχειρηματίας τεχνολογίας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η σύζυγός του Angela Bacares, η οποία ήταν και αυτή στο γιοτ, έχει διασωθεί.

Ο Lynch είναι συνιδρυτής της Autonomy Corporation μεταξύ άλλων.

Με τon Lynch στη θέση του CEO, η εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού έγινε μία από τις 100 κορυφαίες δημόσιες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Οκτώβριο του 2011 η Autonomy πουλήθηκε στη Hewlett-Packard για περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια ο επιχειρηματίας έγινε στόχος μιας παρατεταμένης δικαστικής μάχης με τη Hewlett Packard αφού ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας τον κατηγόρησε ότι διόγκωσε την αξία της Autonomy πριν την πουλήσει.

Μέσα σε ένα χρόνο από τη πώληση, η αξία της Autonomy μειώθηκε κατά 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Lynch εκδόθηκε από τη Βρετανία στις ΗΠΑ πέρυσι για να δικαστεί για τους ισχυρισμούς της HP. Τον Ιούνιο, αθωώθηκε. 

Αναφορικά με το ναυάγιο, δεκαπέντε από τους 22 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένα μωρό ενός έτους και η μητέρα του, διασώθηκαν μετά την ανατροπή του σκάφους όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή στα ανοικτά των ακτών του Πορτικέλο, κοντά στο Παλέρμο, γύρω στις 5 το πρωί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere το πτώμα ενός επιβάτη βρέθηκε να επιπλέει δίπλα στο σκάφος σήμερα το πρωί.

Είναι η αποτύπωση μίας εικόνας τραγωδίας που θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο καταστροφική, αν οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν είχαν ξεκινήσει άμεσα κατά τις οποίες σώθηκαν 16 από τους 22 επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο με αγγλική σημαία, το οποίο αγκυροβόλησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ανοικτά των ακτών του Porticello, σε απόσταση αναπνοής από το Παλέρμο.

Μεταξύ των επιζώντων ήταν και ένα κοριτσάκι ενός έτους από την Αγγλία, ονόματι Σόφι, που αγκαλιάστηκε μέσα στα κύματα από έναν πυροσβέστη, ο οποίος την παρέδωσε στους λιμενικούς για έναν αγώνα δρόμου προς το νοσοκομείο παίδων, όπου το κοριτσάκι έφτασε μαζί με τη μητέρα του, η οποία είχε υποβληθεί σε ράμματα στο στήθος για μια ελαφριά εκδορά.

Η επέμβαση έγινε ενώ ο πατέρας έφτανε στα επείγοντα περιστατικά των ενηλίκων. «Είναι όλοι σε καλή κατάσταση» καθησυχάζει ο επικεφαλής των επειγόντων περιστατικών του παιδιατρικού νοσοκομείου, Domenico Cipolla: «Καταφέραμε να βάλουμε τους γονείς να μιλήσουν στο τηλέφωνο, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να είναι όλοι συγκινημένοι, επίσης επειδή το κοριτσάκι είναι καλά, οι παράμετροι είναι καλές και κάνουμε εξετάσεις μόνο για προληπτικούς λόγους».

Κακοκαιρία πλήττει την περιοχή

Την κακοκαιρία που πλήττει την δυτική Σικελία, την ανέμεναν για καιρό και τελικά χτύπησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με καταιγίδα και ανεμοστρόβιλο, σηκώνοντας κύματα ικανά να ανατρέψουν το 56 μέτρων πλοίο που βυθίστηκε ενώ σχεδόν όλοι οι επιβάτες ήταν στις καμπίνες τους. Το υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από τις 4 π.μ. περίπου σήμερα το πρωί δείχνει έναν χείμαρρο ανέμου και βροχής να χτυπάει τη Santa Nicolicchia – μια περιοχή του Porticello όπου ήταν αγκυροβολημένο το Bayesian.

Οι ισχυροί άνεμοι πετάνε ομπρέλες, γλάστρες, τραπέζια και καρέκλες στο κενό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το τοπικό εστιατόριο που μοιράστηκε τα πλάνα να λέει: «Σε μια στιγμή ο τυφώνας τα πήρε όλα!».

Οι ιδιοκτήτες του Baia Santa Nicolicchia δήλωσαν ότι μπόρεσαν να ανοίξουν αργότερα το πρωί μόλις πέρασε η καταιγίδα, αλλά πρόσθεσαν: «Δεν έχουμε καμία ανάμνηση για κάτι τέτοιο στην περιοχή μας».

Δύτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σκάφος που πλέον βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1904: Ηλεκτροκινείται ο μέχρι τότε ατμοκίνητος αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά, που τότε έφτανε μέχρι Ομόνοια. Γίνεται πια ο αγαπημένος των Αθηναίων «ηλεκτρικός»....

Τραμπ: Πώς η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του θα επηρεάσει την έκβαση των Εκλογών στις ΗΠΑ

Δύο μήνες από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε για δεύτερη φορά. Το ερώτημ...

Φόρτωση άρθρων...