Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Σκωτία: 77 φάλαινες ξεβράστηκαν στη στεριά και πέθαναν

Πλανήτης

Ένα κοπάδι 77 φαλαινών πιλοτών ξεβράστηκε στην ακτή σε μια παραλία των Ορκάδων, στις βόρειες ακτές της Σκωτίας.

Δώδεκα από τα θαλάσσια ζώα ήταν ακόμη ζωντανά, αλλά σύμφωνα με τους διασώστες του British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), ήταν απίθανο να μπορέσουν να σωθούν.

Είναι άγνωστο τι προκάλεσε την προσάραξη, αλλά οι ειδικοί δήλωσαν ότι ήταν πιθανό μια φάλαινα να έμπλεξε και οι άλλες να την ακολούθησαν. Το κοπάδι περιλαμβάνει αρσενικές φάλαινες μήκους έως και επτά μέτρων, μαζί με θηλυκές, και μικρά φαλαινάκια.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ειδικοί από τη Σκωτία για να εξετάσουν το περιστατικό.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο περιστατικό εκβρασμού στη Σκωτία τουλάχιστον από το 1995, όταν ιδρύθηκε το Scottish Marine Animal Stranding Scheme (SMASS) -που καταγράφει αυτά τα περιστατικά- αν και τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί εκβρασμοί παρόμοιας κλίμακας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1904: Ηλεκτροκινείται ο μέχρι τότε ατμοκίνητος αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά, που τότε έφτανε μέχρι Ομόνοια. Γίνεται πια ο αγαπημένος των Αθηναίων «ηλεκτρικός»....

Τραμπ: Πώς η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του θα επηρεάσει την έκβαση των Εκλογών στις ΗΠΑ

Δύο μήνες από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε για δεύτερη φορά. Το ερώτημ...

Φόρτωση άρθρων...