Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

State Department: Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση συμφωνίας για τους ομήρους

Πλανήτης

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την απάντηση της Χαμάς στις 11 Ιουνίου στην τελευταία πρόταση συμφωνίας για τους ομήρους του Ισραήλ ως απόρριψη αυτής της προσφοράς.

Η τρομοκρατική οργάνωση «επέστρεψε πριν από αρκετές εβδομάδες και απέρριψε την πρόταση που βρισκόταν στο τραπέζι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μέχρι σήμερα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είχαν προχωρήσει τόσο μακριά όσο οι Ισραηλινοί ομολόγους τους λέγοντας ότι η απάντηση της Χαμάς ισοδυναμούσε με απόρριψη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε επικρίνει την απάντηση, λέγοντας ότι η ισραηλινή προσφορά ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με την προηγούμενη της Χαμάς, χωρίς να δίνει στην τρομοκρατική ομάδα κανένα λόγο να την απορρίψει. 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε πει ότι η απάντηση της Χαμάς περιελάμβανε κάποιες αλλαγές που δεν ήταν εφαρμόσιμες και άλλες που ήταν.

Μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ έχουν έρθει σε επαφή με τη Χαμάς τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τα χάσματα με το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Ινδία: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε θρησκευτική συνάθροιση – Τουλάχιστον 116 νεκροί (Videos)

Τραγωδία συγκλονίζει την Ινδία, καθώς τουλάχιστον 116 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε μια θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών στη βόρεια Ινδία, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο N...

Μέτωπο για να ανακοπεί ο τυφώνας Λεπέν

Παραιτήθηκαν περισσότεροι από 200 υποψήφιοι βουλευτές. Η συνεργασία Αριστεράς και Μακρόν για να μην κερδίσει η Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών Βουλευτικών Εκλογών την Κυριακή.

ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί - «Ημουν εξαντλημένος από τα ταξίδια» είπε για το ντιμπέιτ

Στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος βγαίνουν πια ανοιχτά, σχεδόν μία εβδομάδα έπειτα από το προεδρικό ντιμπέιτ της περασμένης Πέμπτης, και ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει...

Φόρτωση άρθρων...