Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Στο κέντρο της Γάζας ο ισραηλινός στρατός – Καταστρέφει τούνελ της Χαμάς

«Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι περικυκλωμένος στο καταφύγιό του», είπε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

Στο κέντρο της πόλης της Γάζας, προπύργιο της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, επιχειρούν οι Ισραηλινοί στρατιώτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ.

Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού (IDF) στη Γάζα με κομβικής σημασίας χτυπήματα κατά της Χαμάς, με σκοπό την ουσιαστική αποδυνάμωση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης. 

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανέφερε πως Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν προωθηθεί στο κέντρο της Γάζας και σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την ηγεσία της Χαμάς.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς της Γάζας, Γιαχία Σινγουάρ, είναι περικυκλωμένος σε καταφύγιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Skynews, ο ισραηλινός υπουργός δεν είπε που βρίσκεται αυτό το καταφύγιο.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιάχια Σινουάρ, «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του», υποστήριξε ο Γιοάβ Γκάλαντ, διαβεβαιώνοντας πως η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα».

«Το Ισραήλ δεν θα κυβερνήσει τη Γάζα μετά τον πόλεμο, ούτε και η Χαμάς», είπε ο Yoav Gallant. Σήμερα το πρωί της Τρίτης (07/11), ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα έχει «τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Γάζα «για αόριστο χρονικό διάστημα».

«Δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση έως ότου επιστραφούν οι όμηροι», τόνισε ο Yoav Gallant. Αναφερόμενος στη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου, είπε ότι 70 από τους μαχητές τους σκοτώθηκαν, αλλά το Ισραήλ «δεν έχει συμφέρον» σε έναν πόλεμο με την μαχητική ομάδα.

Ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει τα τούνελ της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε στον εντοπισμό και την καταστροφή των τούνελ της Χαμάς στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο IDF ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε και καταστράφηκε ένας σημαντικός αριθμός τούνελ της Χαμάς στην περιοχή.
Η Χαμάς το 2021 ισχυρίστηκε ότι κατασκεύασε τούνελ 500 χιλιομέτρων κάτω από τη Γάζα, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτός ο αριθμός ήταν ακριβής. Στο μεταξύ, επίθεση με ρουκέτες δέχθηκε το Ισραήλ από νότο και βορρά.

Ήχησαν σειρήνες στο Ασντόντ στο νότο, και σε Γαλιλαία και στα υψίπεδα του Γκολάν στον βορρά.
Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ένα μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα στο Ασντόντ και σε κοντινές κοινότητες. 

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανακοίνωσαν, από την πλευρά τους, ότι περίπου 20 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, με τις σειρήνες να σημαίνουν συναγερμό στη Γαλιλαία και στο Γκολάν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με πυρά πυροβολικού προς τις θέσεις που εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Νετανιάχου: Δεν θα έχουμε κατάπαυση του πυρός εάν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι

«Η Γάζα είναι πλέον περικυκλωμένη και ο ισραηλινός στρατός ενεργεί εντός της πόλης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ.

«Ο Ισραηλινός Στρατός εντείνει την πίεσή του στη Χαμάς και έχει σκοτώσει πολλούς τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων», ανέφερε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

«Η Χαμάς ανακαλύπτει τώρα ότι ερχόμαστε σε μέρη που ποτέ δεν πίστευαν ότι θα πάμε. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν τα κεντρικά γραφεία, τις σήραγγες και τις βάσεις της Χαμάς».
Αναφερθείς στα βόρεια σύνορα, τόνισε ότι «αν η Χεζμπολάχ αρχίσει να συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο… θα κάνουν το λάθος μιας ζωής».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο παύσης των μαχών, επεσήμανε πως: «Δεν θα έχουμε κατάπαυση του πυρός χωρίς τους ομήρους πίσω στο σπίτι».

«Θα καταστρέψουμε εντελώς την ικανότητα της Χαμάς να ηγείται της Γάζας. Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει», κατέληξε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Υπουργείο Υγείας της Χαμάς: Από τις 7 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί στη Γάζα 10.328 Παλαιστινίοι

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 10.328 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ο απολογισμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από τον πόλεμο, που εισήλθε σήμερα στον δεύτερο μήνα του, είχε περάσει χθες, Δευτέρα, το όριο των 10.000 θανάτων, στην τεράστια πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, 4.237 ήταν παιδιά και 2.741 γυναίκες, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως σχεδόν 26.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Φόρτωση άρθρων...