Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Στο πόδι βρετανοί χρηματιστές για τη μεγαλύτερη νύχτα μετά τη «Μαύρη Τετάρτη»

Πλανήτης

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, όπως η Citi και η Goldman Sachs, επιστρατεύουν χρηματιστές για να εργαστούν την επομένη του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, ένα 24ωρο που αναμένεται να χαρακτηριστεί το πιο νευρικό για τις χρηματαγορές τα τελευταία 25 χρόνια, επισημαίνει το Reuters.

Aπόφαση υπέρ του Brexit στις 23 Ιουνίου θα προκαλέσει έντονη νευρικότητα στους επενδυτές, υπονομεύοντας τις όποιες προσπάθειες έγιναν μετά την λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και θα θέσει εν αμφιβόλω το μέλλον της βρετανικής οικονομίας των 2,9 τρισ. δολαρίων.

Τράπεζες όπως, η Citi Bank, η Deutsche Bank, η JPMorgan, η Goldman Sachs, η HSBC, η Barclays, η Royal Bank και η Lloyds πρόκειται να επανδρωθούν με υψηλόβαθμο προσωπικό και χρηματιστές, ή θα τους έχουν σε αναμονή στο Λονδίνο, καθώς θα αρχίσουν να διαμορφώνονται τα πρώτα αποτελέσματα, αφού κλείσουν οι κάλπες τα μεσάνυχτα, ανέφεραν πηγές, που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο.

«Ομάδες εργασίας της τράπεζας θα εργαστούν πάνω στο θέμα σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ΕΕ», είπε ο Jamie Dimon διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co στους υπαλλήλους μετά από επίσκεψή του στην εταιρία.

Μια έξοδος θα δημιουργήσει αναταραχή στις αγορές ξένου συναλλάγματος, μετοχών και ομολόγων, εξανεμίζοντας τα όποια στοιχήματα γύρω από την αγορά περιουσιακών στοιχείων και θα δοκιμάσει πληροφοριακά συστήματα, χρηματιστήρια και τμήματα εκκαθάρισης συναλλαγών στη Δύση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί και πώς μπορεί να γίνει κοσμογονία με τη νέα γενιά τεχνικών έργων στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε χθες το 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2024 και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι για να δούμε σοβαρά έργα στη χώρα με ιδιωτικά κεφάλαια, πρέπει να προωθ...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Φόρτωση άρθρων...