Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκλονισμένη η Μεγάλη Βρετανία: Νεκρή η βουλευτής Τζο Κοξ

Πλανήτης

Τραγική ήταν η κατάληξη της επίθεσης κατά της βουλευτίνας των Εργατικών, Τζο Κοξ, καθώς η 41χρονη μητέρα δύο παιδιών εξέπνευσε έπειτα από τα πυρά που δέχθηκε και τις μαχαιριές.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο του Λιντς, η Κοξ έχασε τη ζωή της.

Η άτυχη γυναίκα είχε πέσει θύμα επίθεσης ενός άνδρα, ο οποίος την πυροβόλησε και της κατάφερε μαχαιριές κατά την έξοδό της από τη βιβλιοθήκη Μπίρστολ κοντά στο Λιντς της κομητείας του Γιορκσάιρ.

Η εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας του Γιορκσάιρ, Ντι Κόλινς, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ανακοίνωσε πως η Τζο Κοξ έχασε τη ζωή της έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Δυτικού Γιορκσάιρ, Ντι Κόλινς, εξήγησε πως διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της επίθεσης, ωστόσο τόνισε πως δεν αναζητείται κανείς άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, πέραν του 52χρονου Τόμι Μερ που συνελήφθη.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ένας ακόμα άνδρας ηλικίας 77 ετών τραυματίστηκε χωρίς, όμως, να απειλείται η ζωή του, αναφερόμενη στον περίοικο που προσπάθησε να αφοπλίσει το δράστη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο θάνατος της Τζο Κοξ είναι τραγωδία. Ήταν μία αφοσιωμένη βουλευτής. Οι σκέψεις μου στον σύζυγό της Μπρένταν και τα δύο νέα παιδιά της».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με τους ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν στον Λίβανο: Δεν παράγονται «εδώ και 10 χρόνια»

Η χθεσινή ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησε ένας νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, υποκινούμενος από ...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Ισραήλ: Συνελήφθη επιχειρηματίας στρατολογημένος από το Ιράν που ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου

Στη σύλληψη ενός ισραηλινού πολίτη προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπ...

Φόρτωση άρθρων...