Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Σύγκρουση Rafale στη Γαλλία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι που αγνοούνταν – Σώος ο τρίτος πιλότος

Πλανήτης

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο χειριστές της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι αγνοούνταν έπειτα από τη σύγκρουση εν πτήσει δύο μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αργά το βράδυ της Τετάρτης. «Πληροφορούμαστε με θλίψη τον θάνατο του σμηναγού Σεμπαστιέν Μαμπίρ και του υποσμηναγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με Rafale», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Διεξάγονταν εντατικές έρευνες μετά τη σύγκρουση των δυο μαχητικών, σε τομέα της Κολομπί λε Μπελ (Λορένη). Τρίτος πιλότος, στα χειριστήρια του άλλου αεροσκάφους, μπόρεσε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του κι είναι σώος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Συνελήφθη επιχειρηματίας στρατολογημένος από το Ιράν που ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου

Στη σύλληψη ενός ισραηλινού πολίτη προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπ...

Μυστήριο με τους ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν στον Λίβανο: Δεν παράγονται «εδώ και 10 χρόνια»

Η χθεσινή ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησε ένας νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, υποκινούμενος από ...

Φόρτωση άρθρων...