Σαββάτο
05 Οκτωβρίου 2024

Συναγερμός στην Κύπρο λόγω καύσωνα: «Βγαίνουν… ψημένες οι πατάτες από το έδαφος»

Πλανήτης

Η Κύπρος τον τελευταίο μήνα βιώνει ένα πρωτοφανή καύσωνα με το θερμόμετρο να ξεπερνάει ακόμα και τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα οι αγρότες είναι στα κάγκελα καθώς ο καύσωνας καταστρέφει καθημερινά τις καλλιέργειές τους.

Όπως αναφέρει το economytoday οι παραγωγοί πατάτας έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο γεγονός καθώς οι πατάτες βγαίνουν ψημένες από το έδαφος.

Ο Γ.Γ. του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, Τάσος Γιαπάνης χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο παρατεταμένος καύσωνας έχει ζεστάνει τόσο πολύ το έδαφος, που με την εξόρυξη των πατατών είναι ψημένη η πατάτα. Δεν μπορούμε να την εμπορευτούμε, είναι μισοψημένη! Έχει διαλυθεί η πατατοκαλλιέργεια από τον παρατεταμένο καύσωνα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Άμα η πατατοκαλλέργεια, που είναι κάτω από τη γη επηρεάστηκε, φανταστείτε όλους τους υπόλοιπους κλάδους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

IDF: Νεκροί 2 Ισραηλινοί στρατιώτες από επίθεση με drones που εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση με ιρακινό drone σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμ...

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 200 νεκροί από τον τυφώνα Ελέν

Τον θάνατο τουλάχιστον 201 ανθρώπων στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ο τυφώνας Ελέν, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση τις δηλ...

Φόρτωση άρθρων...