Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

Συναγερμός στο Ισραήλ: Πυραυλικά χτυπήματα από τη Χεζμπολάχ σε πολλές περιοχές (βίντεο)

Πλανήτης

Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε 240 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ, με τον IDF να κάνει λόγο για μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα τελευταία λεπτά σειρήνες ηχούν λόγω ρουκετών, απειλώντας περιοχές του κεντρικού Ισραήλ όπως και το Τελ Αβίβ, γεγονός που έχει οδηγήσει εκατομμύρια Ισραηλινούς σε καταφύγια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης πως προσπάθειες αναχαίτισης έγιναν απέναντι σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο.

Σημειώνεται ότι λόγω του μπαράζ ρουκετών, δεν μπορούσε να προσγειωθεί πολιτικό αεροσκάφος, τη στιγμή που έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι συστοιχίες του Iron Dome.

Oι ΙDF υποστηρίζουν ότι περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς την περιοχή Άνω Γαλιλαία στο βορρά πριν από μία ώρα.

Προσθέτουν ότι κάποιες αναχαιτίστηκαν και οι υπόλοιπες έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους.

Από την πλευρά της, η αστυνομία έκανε γνωστό πως οι σειρήνες ήχησαν κυρίως στο Τελ Αβίβ, οικονομικό κέντρο της χώρας, διευκρινίζοντας πως «έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που επλήγησαν από συντρίμμια των ρουκετών».

Οι ρίψεις αυτές έλαβαν χώρα την επομένη ενός πλήγματος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ προς τη Χάιφα (βόρεια), που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της φονικότερης επίθεσης εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στον νότιο Λίβανο, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα Χ φαίνεται πλήθος κόσμου να τρέχει να σωθεί φοβούμενος για τις επιθέσεις από τον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν – Το 20ετές σχέδιο και οι στόχοι

Το σχέδιο του Ισραήλ να απαντήσει στην ιρανική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου είναι έτοιμο, δήλωσε στο CNN πηγή που γνωρίζει το θέμα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Το CNN ...

Νιγηρία: Έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα - Τουλάχιστον 94 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία όταν αργά την Τρίτη (15/10) ένα βυτιοφόρο που συνετρίβη εξερράγη. «Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το βυτιοφόρο ανετράπη. Από...

Φόρτωση άρθρων...