Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Μπάιντεν στον Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει»

Πλανήτης

Τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι η Ρωσία δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει», διεμήνυσε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο, 39 ημέρες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές στις ΗΠΑ που προβλέπονται αμφίρροπες και ενδέχεται να κρίνουν εν πολλοίς τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς ωστόσο να ανάψει το πράσινο φως – που προσδοκούσε το Κίεβο – για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών εδαφών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε από την πλευρά του τη νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας η οποία – όπως είπε – θα διευκολύνει τη «νίκη» της χώρας του στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με την Κάμαλα Χάρις, αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, η οποία έχει υποσχεθεί πως θα συνεχίσει την πολιτική Μπάιντεν για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΟΥ: Όλο και πιο εθιστική η χρήση των social media στους νέους - Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους νέους Ευρωπαίους γίνεται ολοένα και πιο «προβληματική», με πολλούς από αυτούς να εμφανίζουν συμπτώματα αντίστοιχα του εθισμού, προει...

Reuters: Πάνω από 1.500 μέλη της Χεζμπολάχ τυφλώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν από τις επιθέσεις με τους βομβητές

Σε μια σοκαριστική παραδοχή προχώρησαν αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ, οι οποίοι αποκάλυψαν το εύρος των στοχευμένων επιθέσεων με τους βομβητές που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή...

Λίβανος: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία εισβολή - Διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, αραβικών και ευρωπαϊκών κρατών, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ενωση συνυπέγραψαν χθες, Τετάρτη, κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο και καλε...

Φόρτωση άρθρων...