Παρασκευή
05 Ιουλίου 2024

Συνάντηση Πούτιν, Ερντογάν και Σι Τζινπίνγκ την Τετάρτη στο Καζακστάν

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Πούτιν συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον Σι Τζινπίνγκ τον Μάιο, όταν επισκέφθηκε την Κίνα στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία του για πέμπτη θητεία στην προεδρία της Ρωσίας.

Η SCO είναι ένας ευρασιατικός οργανισμός πολιτικής, οικονομικής, διεθνούς ασφάλειας και άμυνας που ιδρύθηκε από την Κίνα και τη Ρωσία το 2001. Τα άλλα πλήρη μέλη είναι η Ινδία, το Ιράν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Η Τουρκία, αν και δεν είναι μέλος, συχνά συμμετέχει στις συνεδριάσεις της ως «εταίρος διαλόγου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Συναγερμός στις Βερσαλλίες - Εκκενώθηκε το Παλάτι για «περιστατικό ασφαλείας» (Video&Photos)

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο Παλάτι των Βερσαλλιών στο Παρίσι. Ένοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο Παλάτι και προχώρησαν στην εκκένωσή του, επικαλούμενοι «περιστατικό ασφαλείας»...

Αμετανόητοι οι Σκοπιανοί: Ο Μίτσκοσκι μιλάει ξανά για «Μακεδονία» αλλά καλεί τον Μητσοτάκη για συνεργασία

Σε νέα πρόκληση προχώρησε ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χριστιάν Μίτσκοσκι, καθώς συνεχίζει να αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία». Ωστόσο, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός καλεί τον...

Φόρτωση άρθρων...