Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» ο «βασιλιάς των διαμαντιών»

Πλανήτης

Στη σύλληψη του Iσραηλινoύ εμπόρου διαμαντιών, Μπένι Στάινμετζ, προχώρησαν την Κυριακή αστυνομικοί στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος». Η σύλληψη έγινε έπειτα από αίτημα της Ρουμανίας.

Ο Στάινμετζ έφτασε στην Ελλάδα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής με ιδιωτική πτήση από το Τελ Αβίβ και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχους, ο οποίος είναι γνωστός και ως «βασιλιάς των διαμαντιών» διώκεται από τις ρουμανικές αρχές, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στάινμετζ παραπέμφθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εφετών για να αξιολογηθεί εκ νέου η υπόθεση του, καθώς η Ελλάδα έχει αρνηθεί να εκτελέσει το ένταλμα έκδοσής του μετά την καταδίκη του, το 2020, από τις ρουμανικές Aρχές σε πέντε χρόνια φυλάκιση για υπόθεση διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

IDF: Βίντεο από την ανάκριση μέλους της Χεζμπολάχ – «Όλοι έφυγαν μετά τη δολοφονία του Νασράλα»

Η ειδική μονάδα πληροφοριών 504 των IDF αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης ότι ένας από τους μαχητές της Χεζμπολάχ που συνέλαβε και ανέκρινε δήλωσε ότι «όλοι έφυγαν… μετά τη δολοφονία τ...

Φόρτωση άρθρων...