Τετάρτη
09 Οκτωβρίου 2024

Συρία: Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό – Στόχος κτίριο που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ

Πλανήτης

Νέα επίθεση κατά της Συρίας εξαπέλυσε το Ισραήλ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία , έπληξε κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της Δαμασκού, στη συνοικία Μαζέ στη Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση. Οι δύο από τους νεκρούς δεν ήταν Σύροι, σύμφωνα τουλάχιστον με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Δεν είναι γνωστή, για την ώρα, η ταυτότητα των θυμάτων. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 11. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, εκτός από το κτίριο, στόχος ήταν και ένα όχημα, σταθμευμένο απ’ έξω. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου έκανε λόγο για είκοσι κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Πληροφορίες από τη Δαμασκό αναφέρουν ότι το κτίριο χρησιμοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο ιρανικό σώμα, αλλά και ηγέτες της Χεζμπολάχ. Είναι πιθανό να ήταν σε εξέλιξη κάποια συνάντηση μεταξύ Ιρανών αξιωματούχων όπως και στελεχών της Χεζμπολάχ.

Στην ίδια συνοικία βρίσκεται και η πρεσβεία του Ιράν στη Συρία, πρέσβεις άλλων χωρών αλλά και τα γραφεία του ΟΗΕ. Το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν μια πολυκατοικία στη συνοικία Μαζέ. Η συριακή τηλεόραση έκανε λόγο για «τραυματίες», μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. 

Την περασμένη Τετάρτη από άλλο πλήγμα στην ίδια συνοικία σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά στόχων στην Δαμασκό είναι εξαιρετικά συχνές τα τελευταία χρόνια, με τους στόχους να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ.

Εντολές εκκένωσης στη Βηρυτό

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα εντολή εκκένωσης για τους ενοίκους συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού. Μεταξύ των περιοχών όπου διατάχθηκε να εκκενωθούν κτίρια είναι και το Χάρετ Χρέιτ, ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Σε ανάρτησή του οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε 135 πυραύλους προς το Ισραήλ, από τις 6 το πρωί μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας για την Ουκρανία

Δύσκολος αναμένεται να είναι ο χειμώνας για την Ουκρανία, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει τον πιο δύσκολο χειμώνα από τότε που άρχισε η πλήρους κλίμακας εισβ...

Φόρτωση άρθρων...