Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Τζάφα του Τελ Αβίβ κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 16 ανέλαβε η Χαμάς. Μεταξύ των θυμάτων της επίθεση ήταν και ένας Έλληνας, ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης.

Η τρομοκρατική, παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι την επίθεση εξαπέλυσαν δύο μέλη της από τη Χεβρώνα, ο Αχμέντ Χιμούνι και ο Μοχάμεντ Μεσέκ.

Οι ισραηλινές Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των έξι από τα επτά θυμάτων της επίθεσης: Πρόκειται για τον Ρεβιτάλ Μπρόνσταϊν, 24 ετών, τον Ιλία Νοζάντζε, 42 ετών, την Σαμπάρ Γκόλντμαν, 30 ετών, την Ινμπάρ Σεγκέβ Βιγκντέρ, 33 ετών, τη Νάντια Σοκολένκο, 40 ετών, και τον Ιωνά Καρούση, 26 ετών.

Επτά οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ

Επτά είναι οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστινίων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ, το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε η ισραηλινή Αστυνομία.

Αρχικά οι νεκροί ήταν έξι, ωστόσο ένας εκ των τραυματιών κατέληξε στη διάρκεια της νύχτας. «Ο τραυματίας έφτασε (στα επείγοντα) σε κρίσιμη κατάσταση (…) και αφού έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του», ανέφερε το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ.

Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο και αιχμηρό όπλο την οποία εξαπέλυσαν «δύο τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο από τους νεκρούς είναι η Σάχαρ Γκόλντμαν, 30 ετών, και η Ινμπάρ Σεγκέβ, 33 ετών, και οι δύο Ισραηλινές. Η επίθεση έγινε την Τρίτη κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ-Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα. Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό, πριν κατέβουν απ’ αυτόν. Συνέχισαν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.