Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ρωσικές απειλές μετά το «ΟΚ» Μπάιντεν για χρήση αμερικανικών όπλων εντός ρωσικού εδάφους - «Θα απαντήσουμε ασύμμετρα»

Πλανήτης

Άμεση ήταν η απάντηση της Μόσχας στην είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως για την περιορισμένη χρήση αμερικανικών όπλων μέσα σε ρωσικό έδαφος.

«Θα απαντήσουμε ασύμμετρα» δήλωσε ο Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, μιλώντας στο πρακτορείο RIA.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απόφαση του Τζο Μπάιντεν «δεν πρόκειται να επηρεάσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας».

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν τα ξημερώματα ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε το «ναι» στη χρήση αμερικανικών όπλων για χτυπήματα κατά στόχων στη ρωσική επικράτεια πέριξ του Χαρκόβου.

Διατηρώντας την ανωνυμία τους ξεκαθαρίζουν πως η Ουάσιγκτον δεν επιτρέπει στο Κίεβο τη χρήση ATACMS ή μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους για να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Όπως εξηγούν, η κυβέρνηση Μπάιντεν επιτρέπει τη χρήση αμερικανικών όπλων για αντεπίθεση στην περιοχή του Χαρκόβου, ώστε το Κίεβο να μπορεί να στοχεύσει κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που ήδη επιτίθενται ή ετοιμάζονται να επιτεθούν κατά του ουκρανικού στρατού.

Μέχρι στιγμής, Λευκός Οίκος και Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η πίεση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να ανάψουν το πράσινο φως και η Ουκρανία να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα τα οποία έχει προμηθευτεί κατά της ρωσικής επικράτειας, είχε ήδη αρχίσει να αυξάνει, με τη Μόσχα, από την πλευρά της, όμως να προειδοποιεί με σοβαρές συνέπειες και το Κρεμλίνο να κατηγορεί το ΝΑΤΟ πως άρχισε νέο κύκλο κλιμάκωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...