Θρίλερ εκτυλίσσεται στον Λίβανο με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, έπειτα από το μεγάλο χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό με στόχο το αρχηγείο της λιβανέζικης, ισλαμικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, οι νεκροί είναι τουλάχιστον δύο και οι τραυματίες 76. 

Οι πληροφορίες τόσο από το Ισραήλ, όσο και από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης είναι συγκεχυμένες, χωρίς να έχει εξακριβωθεί προς το παρόν εάν ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου είναι ζωντανός ή εάν έχει χτυπηθεί. Πηγές της Χεζμπολάχ, ωστόσο επισημαίνουν πως «ο Νασράλα είναι καλά».

Την ίδια ώρα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, διακόπτει εκτάκτως το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για την Σύνοδο του ΟΗΕ και επιστρέφει στο Ισραήλ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο βασικός στόχος της πυραυλικής επίθεσης του Ισραήλ στη Βηρυτό, νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του.

Ο Νετανιάχου ενέκρινε την αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ δια τηλεφώνου

Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που, όπως λέει, δείχνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να εγκρίνει την αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό νωρίτερα σήμερα.

Η φωτογραφία φαίνεται να δείχνει τον Νετανιάχου στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον στρατιωτικό του γραμματέα και τον αρχηγό του επιτελείου του. 

Σύμφωνα με το Al Manar τέσσερα κτίρια καταστράφησαν από τις επιδρομές, ενώ, μετέδωσε εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη και ένα τεράστιο σύννεδο καπνού έχει υψωθεί. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.