Παρασκευή
25 Οκτωβρίου 2024

Times: Το Ισραήλ καθυστέρησε το χτύπημα στο Ιράν μετά την διαρροή πληροφοριών

Πλανήτης

Το Ισραήλ υποχρεώθηκε να καθυστερήσει το χτύπημα κατά του Ιράν μετά τη διαρροή λεπτομερειών της επίθεσης από τις ΗΠΑ, ανέφεραν οι «The Times».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή των μυστικών υπηρεσιών με γνώση των ισραηλινών διαβουλεύσεων, το Ισραήλ ανησυχεί ότι, αν και δεν κατονομάστηκαν πιθανοί στόχοι στη «διαρροή», οι λεπτομέρειες που δόθηκαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Ιράν να προβλέψει ορισμένα σχέδια επίθεσης.

Οι Times ανέφεραν ότι το Ισραήλ έχει αναπτύξει ένα εναλλακτικό σχέδιο, αλλά πρέπει να το ελέγξει σε στρατιωτική άσκηση πριν προχωρήσει. «Η διαρροή των αμερικανικών εγγράφων καθυστέρησε την επίθεση λόγω της ανάγκης αλλαγής ορισμένων στρατηγικών και στοιχείων», δήλωσε στην εφημερίδα η πηγή. Και συνέχισε: «Θα υπάρξουν αντίποινα αλλά πήρε περισσότερο χρόνο από ό,τι έπρεπε να πάρει».

Τα έγγραφα που διέρρευσαν την Παρασκευή με την ένδειξη άκρως απόρρητο, περιγράφουν τις προετοιμασίες που φαίνεται να κάνει το Ισραήλ για ένα χτύπημα κατά του Ιράν. Ένα από τα έγγραφα, το οποίο αναφέρει ότι συντάχθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών, αναφέρει ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν τη μετακίνηση πυρομαχικών από το Ισραήλ.

Ένα άλλο έγγραφο λέει ότι προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και περιγράφει ασκήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που περιλαμβάνουν πυραύλους αέρος-επιφάνειας, που επίσης πιστεύεται ότι προετοιμάζουν ένα χτύπημα στο Ιράν.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ είπε την Τετάρτη σε πιλότους και πληρώματα των ισραηλινών μαχητικών ότι «αφού χτυπήσουμε το Ιράν όλοι θα καταλάβουν τι κάνατε κατά τη διαδικασία προετοιμασίας και εκπαίδευσης». «Όλοι όσοι ονειρεύονταν πριν από ένα χρόνο να μας νικήσουν και να μας επιτεθούν, πλήρωσαν βαρύ τίμημα και δεν βρίσκονται πλέον σε αυτό το όνειρο», είπε ο Γιοάβ Γκάλαντ κατά την διάρκεια επίσκεψης σε αεροπορική βάση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

IDF: Σκοτώσαμε διοικητή της Χαμάς που είχε δολοφονήσει Ισραηλινούς την 7η Οκτωβρίου 2023

Ένας διοικητής της δύναμης Νούκμπα της Χαμάς, ο οποίος ηγήθηκε της δολοφονίας και της απαγωγής Ισραηλινών από καταφύγιο κοντά στο κιμπούς Ρεΐμ, σκοτώθηκε την Τετάρτη. Ο διοικητή...

Φόρτωση άρθρων...