Ένα βίντεο που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να δυσκολεύεται να κρατήσει ανοικτά τα μάτια του και να γέρνει το κεφάλι του στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Όμπουρν Χιλς του Μίσιγκαν την Παρασκευή ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το επιτελείο της Κάμαλα Χάρις.

«Ένας εξαντλημένος Τραμπ φαίνεται να αποκοιμιέται κατά τη διάρκεια προεκλογικής του εκδήλωσης», αναφέρει το επιτελείο της Χάρις στη λεζάντα του βίντεο που ανήρτησε στο X.

H Χάρις αμφισβητεί την καταλληλότητα του Τραμπ για το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ

Πρόκειται για μια νέα τακτική που υιοθετεί η Χάρις και οι σύμβουλοί τους κατά του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της καθώς πλησιάζει η μάχη της 5ης Νοεμβρίου εμφανίζοντάς τον Τραμπ ως πολύ «εξαντλημένο» για να αντέξει να βγάλει την κούρσα.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο ένας σύμβουλος του Τραμπ υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος ακύρωσε ορισμένες προγραμματισμένες συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων στο CNBC και την εκπομπή «60 Minutes» του CBS, και επειδή ήταν «εξαντλημένος».

«Το να είσαι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιθανώς μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο», είπε ο Χάρις σε δημοσιογράφους στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν την Παρασκευή, αφού αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του Politico. «Ως εκ τούτου πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσον είναι ικανός να φέρει σε πέρας τη δουλειά αν είναι ήδη εξουθενωμένος από την προεκλογική εκστρατεία».

Η Χάρις επανέλαβε τα επιχειρήματα κατά του «εξαντλημένου» Τραμπ σε δύο προεκλογικές της συγκεντρώσεις την Παρασκευή, ενώ το τελευταίο διάστημα επιχειρεί συστηματικά να εγείρει αμφιβολίες για την υγεία του Τραμπ και την πνευματική του διαύγεια. Αν νικήσει στις εκλογές ο 78χρονος Τραμπ, θα είναι ο γηραιότερος που θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τον ιατρικό του φάκελο σπάζοντας μια παράδοση δεκαετιών στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Η οργισμένη απάντηση του Τραμπ

Ο Τραμπ, ο οποίος συνεχίζει και αυτός με πυρετώδεις ρυθμούς την προεκλογική εκστρατεία του, αντέδρασε οργισμένα όταν τον ρώτησαν δημοσιογράφοι για το σχόλιο της Χάρις. «Είναι μια χαμένη. Δεν πηγαίνει σε καμία εκδήλωση», είπε ο Τραμπ ώρες πριν από μια προεκλογική συγκέντρωσή του στο Ντιτρόιτ παραθέτοντας τη λίστα με τις υποχρεώσεις του για την ημέρα.

Ο Τραμπ είπε ότι βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Fox & Friends» στις 7 το πρωί, είχε άλλες δύο εμφανίσεις και στη συνέχεια έκανε «περίπου 15 τηλεφωνήματα». «Έμεινα 48 μέρες χωρίς ξεκούραση. Και έχω απέναντί μου αυτή τη χαμένη, που δεν έχει την ενέργεια ενός κουνελιού», είπε ο Τραμπ. «Πείτε μου, αν με έχετε δει να ξεκουράζομαι έστω και λίγο. Όχι μόνο δεν είμαι καν, κουρασμένος, αλλά αντίθετα είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος».

Ωστόσο, κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου της εκστρατείας της Χάρις, Ντέιβιντ Πλουφ, επιμένουν ότι οι μπαταρίες του Τραμπ έχουν αδειάσει. «Είναι σημαντικό το θέμα», είπε ο Πλουφ στο CNN. «Έχω εργαστεί στον Λευκό Οίκο. Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο και νομίζω ότι εγείρει πραγματικά ερωτήματα. Αν κάποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί την εκστρατεία επειδή είναι τόσο εξαντλημένος, πόσο είναι ικανός να γίνει πρόεδρος»;