Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Το Instagram για τους ανηλίκους αλλάζει: Έρχονται οι «λογαριασμοί εφήβων», ποιες χώρες αφορά

Οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν σε ποιους στέλνουν τα παιδιά τους μηνύματα - Αυστηροί έλεγχοι σε ευαίσθητο περιεχόμενο, σίγαση ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας

Πλανήτης

Mέτρα για την προστασία των ανήλικων χρηστών λαμβάνει η πλατφόρμα Instagram, την ώρα που αυξάνεται το κύμα των αντιδράσεων και των επικρίσεων προς τα μέσα κοινωνινής δικτύωσης για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τις ζωές των παιδιών.

Το Instagram εισάγει λογαριασμούς που θα απευθύνονται στους εφήβους αρχικά στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά, ενώ θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση έως το τέλος του χρόνου. Οι λογαριασμοί αυτοί θα είναι από προεπιλογή ιδιωτικοί και όσοι έφηβοι έχουν ήδη λογαριασμούς, θα μπορέσουν να τους μετατρέψουν σε ιδιωτικούς, με τη νέα μορφή τους, εντός 60 ημερών. Οι νέοι λογαριασμοί θα αρχίσουν να τίθενται σε λειτουργία από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία Meta στην ανακοινωσή της αναγνωρίζει ότι οι έφηβοι μπορεί να δηλώσουν ψεύτικη ηλικία και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την ηλικία τους τακτικά, κυρίως αν προσπαθήσουν να δημιουργήσουν λογαριασμό με ηλικία ενηλίκου. Επίσης, ανέφερε ότι αναπτύσσει μια τεχνολογία η οποία θα μπορεί να εντοπίσει ψευδείς λογαριασμούς ενηλίκων και θα τους οδηγεί αυτόματα στην πλατφόρμα των ανηλίκων.

t

Στους νέους λογαριασμούς, που θα είναι ιδιωτικοί από προεπιλογή, δεν θα επιτρέπεται η αποστολή ιδιωτικών μηνυμάτων, ώστε οι έφηβοι να λαμβάνουν μηνύματα μόνο από ανθρώπους που γνωρίζουν και με τους οποίους έχουν συνδεθεί. «Ευαίσθητο περιεχόμενο», όπως βίντεο με ανθρώπους που πολεμούν ή προωθούν καλλυντικά προϊόντα και διαδικασίες καλλωπισμού, θα περιορίζονται. Επίσης, οι έφηβοι θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις αν παραμένουν εντός της πλατφόρμας περισσότερο από 60 λεπτά, ενώ θα υπάρχει και μια ρύθμιση «ύπνου», που θα τίθεται σε λειτουργία ώστε να μην λαμβάνουν ενημερώσεις και να στέλνονται αυτόματες απαντήσεις στους αποστολείς μηνυμάτων μεταξύ 10 το βράδυ και 7 το πρωί.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα ισχύουν για όλους τους εφήβους, αλλά όσοι είναι 16-17 ετών, θα μπορούν να τις απενεργοποιούν. Τα μικρότερα παιδιά θα πρέπει να έχουν την άδεια των γονέων τους για να το κάνουν.

t

Σύμφωνα με την επικεφαλής του νέου αυτού προγράμματος της Meta, Ναόμι Γκλάιτ, «τρεις είναι οι βασικές ανησυχίες των γονέων: ότι τα παιδιά τους παρακολουθούν περιεχόμενο που δεν πρέπει, ότι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους άνθρωποι που δεν πρέπει και ότι περνούν πολύ χρόνο μέσα στην πλατφόρμα. Το νέο αυτό πρόγραμμα απαντά και στις τρεις αυτές βασικές ανησυχίες τους».

Ο Νικ Κλεγκ, πρόεδρος διεθνών υποθέσεων της Meta, είπε ότι οι γονείς συνήθως δεν χρησιμοποιούσαν τα μέσα ελέγχου που τους παρείχε η πλατφόρμα Instagram και η Ναόμι Γκλάιτ πρόσθεσε ότι πλέον οι λογαριασμοί για εφήβους δημιουργούν «μεγάλα κίνητρα για τους γονείς και τους εφήβους να θέσουν σε λειτουργία τον γονικό έλεγχο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπλίνκεν: Έκκληση να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Παρέμβαση έκανε ο Άντονι Μπλίνκεν μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε για κίνδυνο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή μετά την πυροδότηση χιλιάδων βο...

Ισραηλινή μονάδα κυβερνοπολέμου φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στον Λίβανο

Η επίλεκτη μονάδα «8200» του Ισραήλ φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στο Λίβανο. Μέχρι τώρα το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την επιχείρηση που προκάλεσε έκρηξη χιλιάδων βομβητών με...

Φόρτωση άρθρων...