Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του iPhone 16 είναι η ενσωμάτωση της νέας αρχιτεκτονικής τεχνητής νοημοσύνης Apple Intelligence. Η συνεργασία της Siri με το δημοφιλές chatbot ChatGPT της OpenAI υπόσχεται να μετασχηματίσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον ψηφιακό μας βοηθό.

Οι χρήστες θα μπορούν να απευθύνονται στη Siri με χιλιάδες ερωτήσεις σχετικά με το πώς να κάνουν κάτι, λαμβάνοντας εξατομικευμένες και λεπτομερείς απαντήσεις. Για παράδειγμα, μπορούν να ρωτήσουν για την ώρα άφιξης μιας πτήσης και η Siri θα συνδυάσει τα στοιχεία της πτήσης με την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο για να δώσει μια ακριβή απάντηση.

Επιπλέον, η Apple εισάγει τα "Genmoji", emoji που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη, προσφέροντας μια διασκεδαστική και δημιουργική νέα μορφή έκφρασης

Βελτιωμένη κάμερα και νέα κουμπιά

Παρόλο που τα μοντέλα iPhone 16 και iPhone 16 Plus διατηρούν παρόμοια διάταξη κάμερας με τα προηγούμενα μοντέλα, οι αναβαθμίσεις στα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη υπόσχονται βελτιωμένες φωτογραφίες. Τα μοντέλα Pro αναμένεται να διαθέτουν μεγαλύτερους αισθητήρες για ακόμα πιο φωτεινές και ζωντανές λήψεις[2].

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι τα νέα κουμπιά που θα ενσωματώνονται στα iPhone 16.Το Action Button, που πρωτοεμφανίστηκε στο iPhone 15 Pro, αναμένεται να υιοθετηθεί και από τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16.Επιπλέον, ένα νέο "Capture" κουμπί θα επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες με ένα απλό πάτημα.

Οι ιδιοκτήτες του νέου iphone επίσης θα μπορούν να χειρίζονται το κινητό τους…με τα μάτια.

Δείτε εδω κάποιες λειτουργιές του iphone 16 στην πράξη

@hitomidocameraroll What features are you looking forward to? #iphone #ios #ios18 #update #apple #iphone16 #iphone15 #tech #trythis ♬ BIRDS OF A FEATHER sped up - Lilly 🎀

 

Τιμές και διαθεσιμότητα

Παρά τις αυξημένες τιμές των εξαρτημάτων, η Apple φαίνεται αποφασισμένη να διατηρήσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα με το iPhone 15. Ωστόσο, δεν αποκλείεται μια μικρή αύξηση, ειδικά στα μοντέλα Pro. Οι προ-παραγγελίες για το iPhone 16 αναμένεται να ξεκινήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου, με τις πρώτες συσκευές να φτάνουν στα καταστήματα μία εβδομάδα αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου.