Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενέκρινε τα σχέδια για το βόρειο πεδίο. 

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη συνέχιζαν να πετούν σε χαμηλό ύψος στη Βηρυτό και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νασράλα, προκαλώντας εκκωφαντικούς θορύβους.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ μετέτρεψε τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη. Επί δεκαετίες, η Χεζμπολάχ μετέτρεψε σε όπλα τα σπίτια αμάχων, έσκαψε σήραγγες από κάτω τους και χρησιμοποιούσε πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ενεργούν για να φέρουν ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, καθώς και για να επιτύχουν όλους τους στόχους του πολέμου», συμπλήρωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Στόχος των εκρήξεων στον Λίβανο ήταν «να σπείρουν τον τρόμο», αναφέρει η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στη Βηρυτό

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής καταδίκασε τις επιθέσεις με στόχο συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι όποιος κρύβεται από πίσω είχε ως στόχο «να σπείρει τον τρόμο στον Λίβανο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βηρυτό.

«Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε χωρίς να κάνει διακρίσεις είναι απαράδεκτη, λόγω των αναπόφευκτων και βαριών παράπλευρων απωλειών μεταξύ των αμάχων και των ευρύτερων συνεπειών για όλο τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένου του φόβου και του τρόμου, καθώς και της κατάρρευσης των νοσοκομείων», ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες στο νέο κύμα εκρήξεων - Σε νέα φάση ο πόλεμος

Τεράστια ανησυχία προκαλεί στη Μέση Ανατολή η «νέα φάση» του πολέμου, έπειτα από τη δεύτερη επίθεση στον Λίβανο με πολύνεκρες εκρήξεις, αυτή τη φορά σε walkie talkie της Χεζμπολάχ,...

Φόρτωση άρθρων...