Σαββάτο
19 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ έριξε φυλλάδια στη Γάζα με φωτογραφία της σορού του Σινουάρ – «Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πια»

Πλανήτης

Αεροσκάφη του Ισραήλ έριξαν το Σάββατο φυλλάδια πάνω από τη νότια Γάζα με την εικόνα του νεκρού επικεφαλής της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και με το μήνυμα ότι «η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα».

«Όποιος ρίξει το όπλο και παραδώσει τους ομήρους θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά», έγραφε το φυλλάδιο, γραμμένο στα αραβικά, σύμφωνα με κατοίκους της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για το ίδιο μήνυμα που έστειλε ο Νετανιάχου την Πέμπτη μετά τον θάνατο του Σινουάρ, όπου κάλεσε τους μαχητές να παραδώσουν τα όπλα τους προκειμένου να τους επιτραπεί να φύγουν από τη Γάζα.

Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα

Η εικόνα του βαριά τραυματισμένου Σινουάρ να πετά ένα κομμάτι ξύλο στο ισραηλινό drone, συνεισφέρει στον θρύλο του ως ήρωα της παλαιστινιακής αντίστασης, σύμφωνα με αναλυτές που επισημαίνουν ότι ο θάνατός του δεν πρόκειται να διαλύσει Χαμάς.

Παλαιστίνιοι στη Γάζα λένε στο Al Jazeera ότι παρά το γεγονός ότι ο Σινουάρ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του Ισραήλ δεν πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα σταματήσει με τον θάνατό του.

«Το θέμα είναι η εξαφάνιση της Γάζας όχι της Χαμάς» αναφέρουν Παλαιστίνιοι που περιγράφουν ότι οι ισραηλινές επιδρομές έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Μπενιαμίν  Νετανιάχου έχει ξεκαθαρίσει επίσης ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί στη Γάζα, τον Λίβανο και τη Μέση Ανατολή βάζοντας έτσι φρένο στις προσδοκίες ότι μπορεί ο θάνατος του Σινουάρ να δώσει μία διέξοδο στο Ισραήλ για να σταματήσει τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Σέρφερ βγήκε με τη σανίδα του στους δρόμους της πλημμυρισμένης Μπαγιόν (βίντεο)

Βίντεο από την πλημμυρισμένη Μπαγιόν στη Γαλλία δείχνει έναν άνδρα πάνω σε σανίδα του σερφ να… κωπηλατεί περιδιαβάζοντας στους δρόμους την Παρασκευή, στον απόηχο των έντονων βροχοπ...

Νετανιάχου μετά την απόπειρα στο σπίτι του: «Τίποτα δεν μας σταματά, συνεχίζουμε ως τη νίκη»

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ερωτάται: «Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;». Και απαντά: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μ...

Φόρτωση άρθρων...