Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Πλανήτης

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ομήρων από τη Γάζα, με αντάλλαγμα την «ασφαλή έξοδο» του ηγέτη της Χαμάς, του Γιαχία Σινουάρ.

Όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση «Kan», η πρόταση περιλαμβάνει επίσης την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων και ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης για τη Γάζα. Ωστόσο, για το τελευταίο σκέλος δεν διέρρευσε καμία λεπτομέρεια.

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Times of Israel» υποστήριξε ότι ένας Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο μεσολαβητής ανάμεσα στις οικογένειες των των ομήρων και της κυβέρνησης, ο Γκαλ Χιρς, παρουσίασε το σχέδιο στους Αμερικανούς, οι οποίοι πρόκειται να το μεταφέρουν σε «Άραβες αξιωματούχους» οι οποίοι, ωστόσο, δεν κατονομάστηκαν.

Ο Σινουάρ δεν έχει εμφανιστεί εδώ και έναν χρόνο

Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ και είναι οι τρεις χώρες που μεσολαβούν μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο ηγέτης της οργάνωσης, Γιαχία Σινουάρ, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως εδώ και έναν χρόνο και καταζητείται από το Ισραήλ, το οποίο τον θεωρεί «αρχιτέκτονα» των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο ισραηλινό έδαφος.

Εκπρόσωπος της Kυβέρνησης του Ισραήλ, όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες της «Kan» και των «Times of Israel» δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο. Υπενθύμισε προηγούμενες δηλώσεις με τις οποίες η χώρα του καλούσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στη Χαμάς, προκειμένου να κάνει παραχωρήσεις για να επιτευχθεί μια συμφωνία. 

«Όποιος θέλει να συμβάλει στην απελευθέρωση των ομήρων μας πρέπει να ασκήσει πιέσεις στον δολοφόνο Σινουάρ και όχι στον πρωθυπουργό του Ισραήλ», είπε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Φόρτωση άρθρων...