Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο - Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές (Videos)

Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε το Ισραήλ απόψε στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Σύμφωνα με τα λιβανέζικα Μέσα Ενημέρωσης πρόκειται για ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιθέσεων από τις αρχές Οκτωβρίου 2023. 

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε: «Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ μετέτρεψε τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη. Επί δεκαετίες, η Χεζμπολάχ μετέτρεψε σε όπλα τα σπίτια αμάχων, έσκαψε σήραγγες από κάτω και χρησιμοποιούσε πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ενεργούν για να φέρουν ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, καθώς και για να επιτύχουν όλους τους στόχους του πολέμου», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά.

«Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα

Από την πλευρά του, το Ισραήλ «θα συνεχίσει τη στρατιωτική του δράση κατά της Χεζμπολάχ, παρόλο που η νέα φάση μαχών περιλαμβάνει σημαντικούς κινδύνους» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ.

«Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ νιώθει ότι είναι υπό διωγμό και η ακολουθία στρατιωτικών ενεργειών θα συνεχιστεί», ανακοίνωσε ο Γκάλαντ.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων των βόρειων κοινοτήτων του Ισραήλ στα σπίτια τους. Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», προειδοποίησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Λίβανος: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες στο νέο κύμα εκρήξεων - Σε νέα φάση ο πόλεμος

Τεράστια ανησυχία προκαλεί στη Μέση Ανατολή η «νέα φάση» του πολέμου, έπειτα από τη δεύτερη επίθεση στον Λίβανο με πολύνεκρες εκρήξεις, αυτή τη φορά σε walkie talkie της Χεζμπολάχ,...

Φόρτωση άρθρων...