Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για τα θύματα της Νίκαιας

Πλανήτης

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την βαθιά του λύπη και δήλωσε ότι «βρίσκεται με την σκέψη του» κοντά στην Γαλλία μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, που έχασαν την ζωή τους 84 άτομα και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, καρδινάλιος Pietro Parolin, απέστειλε μήνυμα εκ μέρους του Ποντίφικα στον Αρχιεπίσκοπο της Νίκαιας André Marceau, με το οποίο ο Πάπας εκφράζει την βαθιά θλίψη του για τα θύματα της τραγωδίας.

«Ενώ η Γαλλία γιόρταζε την εθνική της εορτή, τυφλή βία έπληξε την πόλη της Νίκαιας με πολλούς νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά. Καταδικάζοντας και πάλι τέτοιες ενέργειες, η Αγιότητά του ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την βαθιά του θλίψη και την πνευματική του εγγύτητα στον γαλλικό λαό. Εμπιστεύεται στο έλεος του Θεού όσους έχασαν τις ζωές τους και συμμετέχει βαθιά στον πόνο των οικογενειών που πενθούν», αναφέρει το μήνυμα του Πάπα για το μακελειό της Νίκαιας.

Νωρίτερα, το Βατικανό είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε την «δολοφονική τρέλα» της επίθεσης.

Οι Γάλλοι επίσκοποι, μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, ζήτησαν από τους καθολικούς να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειές τους στις λειτουργίες της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Οι αρχές κατηγορούν κολοσσούς των social media για «μαζική παρακολούθηση» χρηστών

Μελέτη για σειρά ετών αποκάλυψε πως κολοσσοί της κοινωνικής δικτύωσης κι ευρύτερα του τομέα του διαδικτύου επιδίδονται σε «μαζική παρακολούθηση» για να κεφαλαιοποιήσουν προσωπικά δ...

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Φόρτωση άρθρων...