Μια «τρομοκρατική» επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, αφήνοντας πίσω «τρεις νεκρούς και 14 τραυματίες» όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια. Σε ανάρτησή του στο Χ ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προσθέτει ότι εξουδετερώθηκαν δύο τρομοκράτες.

Το ιδιωτικό κανάλι NTV δήλωσε ότι ομάδα δραστών έφτασε σε μια είσοδο του συγκροτήματος μέσα σε ένα ταξί κατά τη διάρκεια αλλαγής του προσωπικού ασφαλείας. Τουλάχιστον δύο επιτιθέμενοι ένας άνδρας και μία γυναίκα κατάφεραν να εισέλθουν στο συγκρότημα.

Κάμερες ασφαλείας μάλιστα έχουν καταγράψει την είσοδο των δύο ενόπλων με το πρόσωπο του άνδρα να φαίνεται καθαρά.

 
Πηγή: CNN Turk

Σύμφωνα με το NTV, οι πυροβολισμοί «έπεφταν βροχή», ενώ κάποιοι από το προσωπικό του συγκροτήματος ενδέχεται να έχουν κρατηθεί όμηροι, καθώς οι δύο ένοπλοι είναι ακόμα εντός του κτιρίου. Μάλιστα υπάρχουν πλάνα έκρηξη η οποία πιθανότατα έγινε στο ταξί ή σε κάποιο αυτοκίνητο έξω από την είσοδο των κεντρικών γραφείων της TUSAS. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν υπήρξε κάποιος βομβιστής αυτοκτονίας που πυροδότησε κάποια βόμβα.

Πηγή: CNN TURK

Σε βίντεο και φωτογραφίες που έχουν ανέβει σε τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η στιγμή που οι δύο ένοπλοι ανοίγουν πυρ.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή, ανέφερε το HaberTurk. Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Έχει ήδη ξεκινήσει και έρευνα από έναν εισαγγελέα και έξι αντιεισαγγελείς.