Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Τουρκία: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας μετά την τρομοκρατική επίθεση στην αεροδιαστημική βιομηχανία

Πλανήτης

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναχώρησε από τη Ρωσία προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

Το έκτακτο συμβούλιο γίνεται μετά την τρομοκρατική επίθεση την Τετάρτη στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

«Όποιος επιτέθηκε στο έθνος μας θα πληρώσει, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται».

Tην απεχθή, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση καταδίκασε ένα 24ωρο νωρίτερα ο Ερντογάν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.
Σε αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για «μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών».

Επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».

«Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κενάνας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε και η γυναίκα – Ήταν μέλος του PKK

Στην ταυτοποίηση και της γυναίκας που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στην τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία (TUSAŞ), στα περίχωρα της Άγκυρας, προχώρησαν οι Αρχές...

Για σεξουαλική επίθεση κατηγορεί τον Τραμπ πρώην μοντέλο: «Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας»

Αποκαλύψεις για τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε η Στέισι Γουίλιαμς πρώην μοντέλο λέγοντας ότι ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ την άγγιξε σεξουαλικά. Η Στέισι Γουίλιαμς πρώην μοντέλο φέρετ...

Φόρτωση άρθρων...