Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Τουσκ σε Πολωνούς: Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες στην πόλη σας, μην πανικοβληθείτε

Πλανήτης

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έστειλε χθες ένα μήνυμα στον λαό του: Μην πανικοβληθείτε αν δείτε γερμανικά στρατεύματα στην πόλη σας.

Καθώς η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την Κεντρική Ευρώπη, βυθίζοντας στη λάσπη ολόκληρες πόλεις και αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 21 νεκρούς, ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία προσφέρθηκε να στείλει στρατεύματα για να παράσχει βοήθεια.

«Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες, μην πανικοβληθείτε. Είναι εδώ για να βοηθήσουν» είπε ανέκφραστος ο Τουσκ από την πόλη Βρότσλαβ στη δυτική Πολωνία, που πλήττεται από πλημμύρες.

Πρόσθεσε ότι αμερικανικά στρατεύματα παρέχουν ήδη βοήθεια σε κοινότητες που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στη νότια Πολωνία, ενώ και η Τουρκία συνδράμει τη χώρα.

Η ναζιστική Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία το 1939, πυροδοτώντας τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ακολούθησε η εισβολή από τη Σοβιετική Ένωση.

Η Βαρσοβία διεκδικεί πολεμικές αποζημιώσεις από το Βερολίνο, αλλά κατά τα άλλα οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σταθερές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Το Ισραήλ έπληξε εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ - Απειλές για αντίποινα

O ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο την Πέμπτη (19/9), μετά από δύο ημέρες εκρήξεων μηχανισμών που αύξησαν την ένταση στη Μέσ...

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Φόρτωση άρθρων...