Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Τραγωδία στη Μέκκα: Πάνω από 900 οι νεκροί λόγω καύσωνα – Τους 52 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία

Τραγωδία δίχως τέλος συντελείται στη Μέκκα στη Σαουδική Αραβία με πάνω από 900 νεκρούς λόγω καύσωνα. Κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος των μουσουλμάνων, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 900 άνθρωποι, κυρίως εξαιτίας του καύσωνα.

Συγγενείς προσκυνητών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν κατά τη διάκρεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία, τους αναζητούσαν σήμερα στα νοσοκομεία, φοβούμενοι το χειρότερο μετά τον θάνατο των πιστών που έσπευσαν για το ετήσιο προσκύνημα στην Μέκκα.

Η πλειονότητα των προσκυνητών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του χατζ, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μέκκα — την πιο ιερή πόλη του Ισλάμ, στη δυτική Σαουδική Αραβία — ήταν αιγυπτιακής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με Άραβα διπλωμάτη, ο απολογισμός των νεκρών Αιγυπτίων στο χατζ ανέρχεται σε τουλάχιστον 600. Όλοι οι θάνατοι (που ανακοινώθηκαν λίαν προσφάτως) οφείλονται στη ζέστη, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε τους 51,8 βαθμούς Κελσίου.

Νωρίτερα άλλοι διπλωμάτες είχαν κάνει λόγο για τουλάχιστον 323 Αιγύπτιους που πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι φέτος, οι περισσότεροι είχαν ταξιδέψει από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Πώς η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του θα επηρεάσει την έκβαση των Εκλογών στις ΗΠΑ

Δύο μήνες από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε για δεύτερη φορά. Το ερώτημ...

Φόρτωση άρθρων...