Η Βόρειος Κορέα έχει αποστείλει 3.000 άνδρες στη Ρωσία προκειμένου να υποστηρίξει τη Μόσχα στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Το αριθμητικό στοιχείο προκύπτει από δηλώσεις βουλευτών της Νοτίου Κορέας στο πρακτορείο Reuters, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχan εκ μέρους των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Tην περασμένη Παρασκευή, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας (NIS) είχε ανακοινώσει ότι πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού μετέφεραν 1.500 άνδρες των βορειοκορεατικών ειδικών δυνάμεων στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ μεταξύ 8ης και 13ης Οκτωβρίου, οι οποίοι τώρα περνούν το στάδιο της εκπαίδευσης.

«Οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες… αναμένεται να αναπτυχθούν στην πρώτη γραμμή μόλις ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους», ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι σύντομα αναμένεται να σταλούν στη Ρωσία περισσότερα βορειοκορεατικά στρατεύματα.

Η NIS πρόσθεσε ότι στους στρατιώτες της Βόρειας Κορέας έχουν δοθεί ρωσικές στρατιωτικές στολές και όπλα ρωσικής κατασκευής καθώς και πλαστές ταυτότητες κατοίκων από δύο περιοχές της Σιβηρίας.