Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλοι 10 τραυματίστηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στην πόλη Μπερσεμπά του νότιου Ισραήλ, δήλωσαν η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μια ημέρα πριν από την πρώτη επέτειο από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο μιας 25χρονης γυναίκας και απομακρύνουν 10 θύματα», δήλωσε ο διασώστης Μάγκεν Ντέιβιντ Άντομ.

Η αστυνομία είπε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «ύποπτη τρομοκρατική επίθεση», ενώ ο δράστης «εξουδετερώθηκε».

«Πριν από λίγο ελήφθη μια αναφορά στο αρχηγείο της αστυνομίας για ένα ύποπτο περιστατικό με πυροβολισμούς στον κεντρικό σταθμό της Μπερσεμπά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε δήλωση.

Το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά την επίθεση με πυροβολισμούς που ανέλαβε η Χαμάς την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εμπορικό κέντρο του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ.

Η επίθεση στο Τελ Αβίβ — μια από τις πιο θανατηφόρες στη χώρα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου — σημειώθηκε καθώς το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους στο Ισραήλ, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε δημόσια καταφύγια.

Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται σε πόλεμο στη Γάζα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.205 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία του Ισραήλ.

Η στρατιωτική εκστρατεία αντιποίνων του Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 41.870 ανθρώπους στη Γάζα, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής που διαχειρίζεται η Χαμάς. Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι τα στοιχεία είναι αξιόπιστα.